Dit is het meest vieze item in het huishouden.. dit hadden we niet verwacht!

item

En nee, het is niet het vaatdoekje!

We weten dat er een heleboel items in het huishouden zijn die niet zo schoon zijn als je misschien zou willen. De deurkrukken, de toiletbril en die vaatdoekjes in de keuken; allemaal favoriete plekjes van bacteriën. Maar wist je wel dat dit het meest vieze item in het huishouden is? 

Handdoeken
Doordat je je met handdoeken afdroogt na het douchen komen ze in contact met je huid en je haar worden ze vochtig. Ook hangen we ze na gebruik vaak op in de badkamer; een ruimte die ook na het douchen nog lang vochtig blijft. Deze vochtigheid zorgt ervoor dat een handdoek een aantrekkelijk plek voor bacteriën wordt. Was je handdoek dus het liefste na twee keer gebruiken en laat hem bij voorkeur drogen in een niet-vochtige omgeving.

Andere broedplaatsen

Maar natuurlijk zijn handdoeken niet de enige broedplaats voor bacteriën in huis; ook bijvoorbeeld je tas moet niet worden onderschat. Je tas heb je altijd bij je, zet je overal op de grond (wij tenminste wel) en leg je daarna weer rustig over je schouder. Gooi die tas dus ook maar eens in de was! Daarnaast wil je jas, die je iedere dag aanhebt en eigenlijk maar zelden wast, ook wel eens een schoonmaakbeurt hebben!

Fan van dit artikel? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash