DIT is de reden dat iedereen kaneel in de tuin strooit, jij gaat het ook doen!

Als je dit leest doe je nooit meer anders!

Kaneel is fantastisch om een gerecht op smaak te brengen. Om rabarbermoes te maken, voor de wortelcakes of simpelweg voor de appelflappen. Maar ook je tuin kan veel baat hebben bij deze specerij.

Wanneer je aan het tuinieren slaat, kun je allerlei verschillende spulletjes in huis halen om nare kwalen in je tuin tegen te gaan. Maar het fijne aan kaneel is dat het vrij goedkoop is en dat je het in elke supermarkt wel kunt kopen. Lees snel wat je ermee kunt!

  • Het gaat mieren tegen. Last van mieren in de tuin? Stuif dan wat kaneel op de plek waar veel mieren zitten. De poederige substantie zou ervoor kunnen zorgen dat de mieren stikken wanneer ze het inademen. De geur zorgt er daarnaast ook voor dat mieren geen eten meer kunnen ruiken. En het mooie van kaneel? Het is niet schadelijk voor kinderen en dieren.
  • Het doodt paddestoelen. Wanneer je kaneel over grond verspreid, krijgen paddestoelen geen enkele kans. De kaneel gaat paddestoelen tegen die nog laag bij de grond staan. Kaneel heeft namelijk een soort anti-schimmelfunctie waardoor paddestoelen niet verder kunnen groeien.
  • Het beschermt zaadjes tegen ziektes. Doorgewinterde tuiniers weten dat het opkomen van zaadjes soms niet voor de wind gaat. Gelukkig kan kaneel je een handje helpen. Zoals we hierboven al noemden, heeft kaneel een anti-schimmelfunctie. Het helpt de zaadjes daardoor om te groeien zonder dat ze gaan schimmelen of ziekte krijgen! 
  • Het houdt muggen uit je tuin. Strooi wat kaneel rondom je planten in de tuin en muggen zullen niet meer in de buurt komen. Muggen, maar ook andere insecten, hebben er een hekel aan. Ze vinden de geur veel te sterk en blijven daarom wel weg uit je tuin. 
  • Het heelt zieke planten. Heb jij in al je onhandigheid per ongeluk een plant beschadigd? Zit er een scheur in het blad of in de steel? Dan kun je het helingsproces van de plant versnellen door kaneel op het gewas aan te brengen.
  • Het is een rozenversteviger. Verse rozen uit je tuin afgesneden? Dip ze dan eerst in kaneelpoeder voordat je op water zet. Dit werkt als het ware als een wortelhormoon.

Bron: DIY Everywhere. Beeld: DIY Everywhere