Jakkie: dit is het item dat het minst wordt schoongemaakt in je hotelkamer

Wij gebruiken het niet meer!

Wanneer je je in de comfort van een hotel waant, ga je ervan uit dat alles schoon is. Je hebt er immers voor betaald. Helaas zal het niet de eerste keer zijn dat een bed snel is opgemaakt en er nog kreukels in de lakens zitten en het stofzuigen voor het gemak een keer is overgeslagen.Wegens tijdgebrek heeft het personeel niet altijd de kans om alles perfect schoon te maken. Soms kiest het personeel er zelfs voor om dingen helemaal niet schoon te maken…

ABC News was ook wel benieuwd hoe nauwkeurig een hotelkamer wordt schoongemaakt en ging daarom op onderzoek uit. Gewapend met blacklights gingen ze verschillende hotelkamers in en wat ze ontdekten was niet voor de poes. In maar liefst elf van de vijftien hotels waren de drinkglazen naast de wasbak zelden of zelfs helemaal niet schoongemaakt!

In plaats van de glazen mee te nemen en te vervangen voor schone glazen, maken kamermeisjes zich er wel heel makkelijk vanaf. Het glas wordt even omgespoeld en vervolgens weer teruggezet. In sommige gevallen werd het glas zelfs drooggemaakt met een gebruikte handdoek van de vorige gast! In één van de hotels werd het wel heel bont gemaakt. Daar werd het glas schoongemaakt met Lysol, een bleekmiddel dat hartstikke gevaarlijk is voor je gezondheid!

Wij gebruiken de glazen bij de wasbak de volgende keer maar niet wanneer we onze tandenpoetsen.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan & Margriet| Beeld: Pixabay