Handig: zo geef je jouw kamerplanten precies genoeg water

kamerplanten water

Te veel of te weinig water geven aan je groene vrienden is vanaf nu verleden tijd

Tot nu toe was het water geven van de kamerplanten een kwestie van je vinger in de potgrond prikken, voelen hoe droog het is en dan op de gok een scheut water geven met de gieter. Planten kunnen echter best kieskeurig zijn wat de hoeveelheid water die ze willen ‘drinken’ betreft. Te veel of te weinig water geven kan al snel fatale gevolgen hebben voor je kamerplant. Met deze simpele truc is dat verleden tijd: voortaan laat je jouw planten zélf beslissen hoeveel water ze willen krijgen.

Schaal water

Een video op TikTok laat zien hoe je dit doet. Het trucje is heel eenvoudig, je moet er alleen voor zorgen dat jouw geliefde kamerplanten in een binnenpot met gaten op de bodem zitten. Zet de planten in een schaal met een dun laag je water en laat ze hierin tien minuutjes staan. Zo krijgen ze de tijd om zelf water op te nemen. Als de wortels verzadigd zijn, stoppen ze vanzelf met ‘drinken.’ Laat het overtollige water weglopen en zet de planten dan weer op hun vaste plek. Herhaal dit trucje een keer per week en je planten zullen je dankbaar zijn!

@chelseaaabri

How I keep my plants alive #planttoktips #planttok #plantcaretips #learnedontiktok #fyp #plantmom

? Pure Imagination cover by Angelo Javier – LEUG

Bonustip

Is het water geven bij jou geen probleem, maar heb je wel last van vervelende insecten die je kamerplanten aantasten? Dan hebben we nog een bonustip voor je. Gooi na het eten van een sinaasappel of mandarijn de schillen niet weg, maar leg ze op de potgrond van de plant. Veel insectjes, zoals bladluizen, hebben een hekel aan citrusvruchten en zullen voortaan wegblijven. Ook katten zijn niet dol op sinaasappelgeur en zullen je kamerplant voortaan met rust laten. De sinaasappelschillen kun je gerust in bij je plant laten liggen. Als ze langzaam vergaan, geven ze weer nieuwe voedingsstoffen aan je kamerplant. Een makkelijke en goedkope boost voor je groene vrienden!

@simplecottage

Plant parenthood budget tips! #planttok #planttoktips

? Steven Universe – L.Dre

Lees ook: Groeien maar: dit is waarom je je kamerplanten dicht bij elkaar moet zetten

Bron: TikTok | Beeld: Pexels, Dominika Roseclay