Architect transformeert kasteelruïne tot schitterend woonhuis

kasteel woonhuis

Een minikasteel wordt een vorstelijk en knus familiehuis

Wie droomt er niet af en toe van wonen in een echt kasteel? Voor deze familie werd die droom een werkelijkheid toen zij een eeuwenoude ruïne ombouwden tot woonhuis. Het eens overgroeide en ingestorte kasteel is nu een unieke gezinswoning met dakterras.

Dinton Castle

Dinton Castle is een klein, rond kasteeltje in het Engelse Buckinghamshire. Jaime Fernández en zijn vrouw werden op slag verliefd op dit minikasteel, al was het bouwwerk een volledige ruïne toen het stel het voor het eerst zag. Er groeiden struiken en onkruid op het dak en een groot deel van de muren en ramen ontbrak. Toch zag Fernández voor zich hoe hij dit kasteel weer in volle glorie kon herstellen en besloot de ruïne om te toveren tot woonhuis.

kasteel verbouwing

Vervallen kasteel

Het kasteeltje werd gebouwd in 1769 door een fanatieke verzamelaar van fossielen. De opdrachtgever heeft dan ook fossielen laten verwerken in het bouwwerk, waardoor er nog altijd schitterende vormen te zien zijn in de muren van het kasteel. Helaas stond het kasteel jarenlang leeg en leek het erop dat het bouwwerk niet lang meer overeind zou blijven staan. Architect Fernández besloot het bijzondere gebouw te redden van de afgrond.

Verbouwing tot woonhuis

Vanwege de slechte staat van het kasteel, moest er heel wat gebeuren om de bouwval weer bewoonbaar te maken. Het stel kocht de ruïne voor 100.000 pond (zo’n 115.000 euro), maar was drie keer zoveel geld kwijt aan de renovatie. Het kasteel en woonhuis heeft nu een oppervlakte van 130 m2, oftewel twee keer zo groot als een gemiddeld appartement. Het was een ‘extreme DIY’ zegt de eigenaar lachend, aangezien hij alles zelf ontworpen heeft.

Lees snel verder op de volgende pagina om het resultaat van deze verbouwing te bewonderen!

Pagina 1/2