Dit is waarom het van levensbelang is dat je de kerstboom altijd water geeft!

Een droge kerstboom is levensgevaarlijk!

December is een hele hectische maand met veel feestdagen. Je hebt de kerstboom al wel staan, maar je kunt snel afgeleid raken en bijvoorbeeld vergeten om hem water te geven. Laat dat nu net hetgeen zijn wat je absoluut níet moet vergeten en dit is waarom. 

Je kan er het leven van jezelf, je partner, je kinderen en je huisdieren mee redden.

Droog
Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar een droge kerstboom kan een heel groot gevaar opleveren voor jou en je gezin. Jaarlijks vliegen een hoop kerstbomen in de hens en vaak is uitdroging hiervan de oorzaak. Mocht jij een droge kerstboom in je woonkamer hebben staan, dan kun je in het onderstaande filmpje zien wat er kan gebeuren als er een vonkje op terecht komt:

Verschil
Dat is wel schrikken, hè? Je kunt in het volgende filmpje ook heel goed zien wat het verschil is tussen een kerstboom die geen water gekregen heeft en een kerstboom die dat wel heeft gekregen. Het is schrikbarend hoe groot het verschil is. Voortaan is het wel echt verstandig om je kerstboom genoeg water te geven. De beste manier om je kerstboom te verzorgen is om hem elke twee dagen een volle kan water te geven met een eetlepel suiker. Op die moment blijft je boom goed gewaterd.

Lees ook: Dierenbescherming waarschuwt voor giftige kerstboom

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: pexels