In de feeststemming: zo krijg je een heerlijke kerstgeur in huis

kerstgeur

Met deze geuren maak je de kerstsfeer in huis compleet

Kerstboom, kerstkrans, kerstlichtjes, kerstballen – er zijn genoeg manieren om je huis helemaal klaar te maken voor de feestdagen. Maar je tilt de kerstsfeer naar een nóg hoger niveau met een van deze heerlijke geuren. En nee, we hebben het niet over die gourmetlucht…

Gezellige geur

De juiste geur kan een hoop positieve emoties oproepen en een gezellig gevoel geven. Veel typische kerstgeuren, zoals die van de kerstboom of van kaneel maken de decembermaand daarom echt compleet. Met deze tips vul je jouw huis gemakkelijk met heerlijke aroma’s.

Geurpannetje

Een snelle manier om een kerstgeur te verspreiden is een geurpannetje maken. Zet een pannetje met water op laag vuur en doe daarin geurende, kerstige dingetjes. Denk aan kruidnagel, sinaasappelschillen, kaneelstokjes en dennentakken. In het warme water zullen deze een heerlijk aroma afgeven.

Dennentakken

Als je een kunstboom hebt staan, mis je helaas die heerlijke sparren- of dennengeur in de woonkamer. Je haalt deze ultieme kerstgeur in huis door andere decoratie van échte dennentakken neer te zetten. Denk aan een echte kerstkrans, een kersstukje met dennentakken of losse dennentakken in een vaas. Elke keer als je langsloopt adem je die nostalgische kerstlucht op. Heerlijk!

Geurkaarsen

Kaarsen zorgen ook zonder parfum al voor een gezellige wintersfeer in huis. Kies je een geurkaars, dan verdubbel je dit effect alleen maar. Tegenwoordig is bijna elke denkbare geur verkrijgbaar, dus of je nu de kerstkriebels krijgt van appeltaartlucht of van cederhout, het kan allemaal!

Koekjes bakken

Wil je de kerstsfeer in huis een tandje hoger zetten, dan is koekjes bakken terwijl je naar kerstmuziek luistert geen slecht begin! Kies voor kerstkoekjes met geurige ingrediënten als kaneel, sinaasappel, chocolade en kruidnagel, gebruik leuke vormpjes als kerstbomen en rendieren, lik de beslagkom uit terwijl de oven de rest van het werk doet… Ook zonder kinderen ontzettend leuk om te doen. En die heerlijke geur blijft de rest van de dag nog hangen. Kun je de feestdagen al ruiken?

Lees ook: Zo blijft je kerstboom langer mooi

Bron: Libelle| Beeld: Pexels