5x Zo geef je je keuken een nieuwe look zonder complete verbouwing

keuken

Je hoeft geen nieuwe keuken aan te schaffen om je keuken een nieuwe uitstraling te geven

Een nieuwe keuken aanschaffen die ook een beetje sierlijk oogt: daarvoor mag je diep in de buidel tasten. Heb je een leuke variant op het oog voor een zacht prijsje? Dan sla je wel stijl achterover van de montageprijs. Gelukkig is het heus niet altijd nodig om een nieuwe keuken aan te schaffen. Is jouw oude keuken eigenlijk nog wel prima, maar wil je graag gaan voor een nieuwe look? Dan kun je dat ook bewerkstelligen door deze kleine(re) dingen aan te passen.

Een nieuwe kraan

Veel keukens zijn vaak uitgerust met een standaard kraan. Deze neutrale kranen gaan niet snel vervelen en passen goed bij de rest van het interieur. Desalniettemin kan het vervangen van een kraan er ook voor zorgen dat je keuken een heel andere uitstraling krijgt. Je kunt zelf kiezen hoe duur je het wilt maken. Een hele basic kraan vind je rond de €50 en uniekere kranen kun je vaak al op de kop tikken vanaf €80. 

kraan

kraan2

Ga voor de juiste verlichting

Vind je het licht in je keuken te zwak of ben je helemaal niet blij met de kleur? Verander het dan! De juiste keuken verlichting kan veel voor je interieur doen. In je keuken kun je voor een lichttint kiezen waar jij het prettigst bij kunt werken. Ook kan het dat je een bepaald licht prettiger vindt voor een bepaald scenario.

keukenverlichting

keukenverlichting2

Nieuwe keukentafel en stoelen

Oké, een nieuwe keukentafel en keukenstoelen aanschaffen neemt ook een flinke hap uit je spaarrekening, maar het is goedkoper én minder gecompliceerd dan een nieuwe keuken kopen en monteren. De eettafel en stoelen zijn ook ware eyecatchers. Heb jij een verouderde keukentafel of ben je er simpelweg op uitgekeken? Dan kunnen een nieuwe keukentafel en -stoelen ook zorgen voor een totaal nieuwe en frisse look.

keukentafel

keukentafel2

Meer (eetbare) plantjes

Veel mensen zetten vaak planten in de woonkamer, maar niet zozeer in de keuken. Zonde, want planten in de keuken kunnen de boel ook letterlijk en figuurlijk opfleuren. Wil jij in de keuken alleen planten die er echt passen? Dan kun je ook eetbare plantjes aanschaffen. Zet bijvoorbeeld wat potjes met munt, basilicum en tijm op het aanrecht. Als je aan het koken bent en je gerecht kan wel wat smaak gebruiken, dan kun je bovendien meteen wat kruiden van de plantjes plukken.

Plantjeskeuken

Vervang de lampen boven de tafel

Er is niets mis met inbouw spotjes, maar erg sfeervol zijn deze niet altijd, zeker niet boven je keukentafel. Hanglampen boven de keukentafel zorgen ervoor dat je aandacht wordt getrokken naar het eethoekje in jouw huis. Bovendien kunnen prachtige lampen ook zorgen voor de gewenste uitstraling. Je hebt hanglampen in allerlei soorten en maten. Houd je wel van een industriële look? Dan kan een industriële hanglamp die look helemaal afmaken. Geloof ons, om zo’n dergelijke lamp kun je niet heen!

industrielelampen

industrielelampen2

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Straluma. 

Lees ook: Heb jij een klein huis? Met deze 8 tips laat je jouw huis groter lijken

Beeld: Unsplash