Zo kies je het perfecte hotel, volgens een hotelinspecteur

Het kiezen van een hotel is niet voor iedereen even makkelijk

Een royale badkuip, uitzicht op zee of land, een kingsize bed. Wanneer het aankomt op het kiezen van een hotelkamer heb je vaak tig opties bij tig verschillende hotels. Dat maakt het kiezen van de ogenschijnlijk perfecte kamer er niet altijd makkelijker op. Een hotelinspecteur deelt tips om het vinden van het juiste hotel wat makkelijker te maken.

Alex Polizzi,  hotelmanager en presentator van het Britse programma The Hotel Inspector, vertelt aan CountryLiving waar je op moet letten als je ergens een kamer boekt.

Ga af op mond-tot-mondreclame

“Ik heb zelf veel aan persoonlijke aanbevelingen”, vertelt Alex aan CountryLiving. “Tijdens mijn laatste groepsreis vroeg ik iedereen welke twee hotels ze konden aanraden.” Alex vertelt hierbij dat ze het bijvoorbeeld ook aan mensen vroeg die ze tegenkwam in een barokke kerk. Dit omdat ze inschat dat deze mensen waarschijnlijk dezelfde interesses hebben als zij en daarom wellicht ook hetzelfde zoeken in een hotel als zij.”

Geloof niet altijd de online reviews

Na een snelle Googlesessie vind je tegenwoordig al snel reviews over dat ene hotel waar je wellicht wilt overnachten. Alex adviseert je echter om de recensies met een korreltje zout te nemen. “Ga niet te veel af op de uiterst flatterende of uiterst negatieve recensies, maar ga voor de recensies die daar middenin vallen.”

Service

Ben je iemand die graag op Tripadvisor de recensies leest? Zoek dan hotels met recensies die een goede service vermelden. Volgens Alex is dat het geheim tot het vinden van een goede accommodatie. “Service hoeft niets te kosten en zo kan een hotel zich wel onderscheiden”, ligt de hotelmanager toe. “Er gaat in een hotel weleens wat mis, maar het gaat erom hoe het personeel hiermee omgaat en dit kan bepalend zijn of je verblijf er prettig is of niet.”

Lees ook: Dit immens grote hotel in Duitsland heeft nooit een gast gehad en dit is de reden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: CountryLiving | Beeld: Unsplash