Kleding gekrompen? Met dit product kun je het terugdraaien!

Gekrompen kleding hoef je niet weg te gooien!

We weten dat we voorzichtig moeten zijn met het wassen van bepaalde stoffen zoals wol, maar het komt nog weleens voor dat we de mist in gaan en ons eerst zo mooie truitje nu opeens flink is gekrompen. Gelukkig kun je de tijd terugdraaien met dit product! 

Je hoeft het gekrompen kledingstuk niet meteen weg te gooien!

Wasverzachter
Er bestaat namelijk een product waarmee je ervoor kunt zorgen dat je gekrompen kledingstuk weer zijn oude formaat aanneemt. Het is goedkoop en het staat waarschijnlijk al in een kastje. We hebben het over wasverzachter! Wasverzachter (of babyshampoo) zorgt er namelijk voor dat de vezels in de kleding versoepelen waardoor je hem langzaam weer uit elkaar kunt trekken. Doe dit wel voorzichtig!

Zo werkt het
Vul een emmer of een teiltje met lauwwarm water en voeg hier een scheut wasverzachter of babyshampoo aan toe. Doe het gekrompen kledingstuk in het water en laat dit minstens een halfuur inweken. Knijp vervolgens het water uit het kledingstuk zonder te wringen. Leg het natte kledingstuk uitgespreid op een droge handdoek en trek het voorzichtig terug in de oorspronkelijke vorm. Laat drogen op een hanger.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Daily Mail