5 kleine aanpassingen die je interieur een totaal nieuwe look geven

Maak je huis Pinterest-proof met deze kleine aanpassingen

Ben jij niet zo tevreden met je huidige interieur en vergaap jij je regelmatig aan al die prachtige interieurfoto’s op Pinterest? Geen zorgen, je bent niet alleen. Wij snappen dat het omgooien van je interieur een flinke aanslag op je bankrekening is, dus daarom geven wij je een aantal tips om met wat kleine aanpassingen je interieur een nieuwe look te geven. Aan de slag! 

1. Likje verf

Geloof ons: een likje verf op de muur kan wonderen doen. Misschien zie je het in eerste instantie niet zitten om de kwasten en verf tevoorschijn te halen, maar uiteindelijk ga je hier heel blij van worden. Het geeft je woonkamer namelijk een hele andere look! Kies voor een neutrale kleur, zodat je dit kunt combineren met verschillende woonaccessoires.

2. Bedek de vloer met een vloerkleed

Ondanks dat je het misschien niet verwacht, kun je met een vloerkleed je hele interieur een andere sfeer geven. Kies voor een variant waar jij blij van wordt en leg ‘m bij de zithoek of onder je eettafel. Kun je niet kiezen? Combineer dan twee verschillende vloerkleden met elkaar door de twee half over elkaar te leggen.

vloerkleden

3. Fleur de kamer op met planten

Deze groene toppers geven een hippe, frisse en gezellige touch aan je woonkamer. Is jouw interieur erg wit en vind je het lastig om de boel wat kleur te geven? Dan maak je je kamer met wat groene planten een stuk gezelliger.

4. Kleed de muren aan

De meeste mensen vinden het spannend om zomaar een schilderij of ander item aan de muur te hangen. Begrijpelijk, aangezien je met een boormachine flink wat schade aan kunt richten aan je nette muren. Los dit op door een plank aan de muur te hangen en hier verschillende schilderijen en posters op te plaatsen. Nog leuker: maak een eigen poster met een persoonlijke foto of quote. Laat vervolgens de posters drukken en stop ze in een lijst. Wedden dat dit er leuk uit gaat zien?

posters

5. Raambekleding

We horen je denken: ‘gordijnen zijn toch gewoon gordijnen?’ Niets is minder waar. Gordijnen kunnen veel doen voor je interieur en maken de boel helemaal af. Kies voor zware materialen zoals fluweel om een warme sfeer te creëren of kies juist voor een luchtige katoenen variant om het interieur een frisse uitstraling te geven.

Lees ook: Waarom wetenschappers waarschuwen voor de maaltijd-jetlag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels