Even koekeloeren! Geniet van de mooiste uitzichten van over de hele wereld

uitzicht

Met deze website reis je met één klik van Nederland naar overal ter wereld

Reisliefhebbers hadden zich ongetwijfeld verheugd op mooie, nieuwe bestemmingen. Helaas gaan die reisplannen dit jaar niet door. Maar dankzij de website WindowSwap kun je nu toch de hele wereld rond. Op deze website kun je een kijkje nemen naar het uitzicht van mensen over de hele wereld.

Reis de wereld rond

“Open een nieuw raam ergens in de wereld,” staat er op de website. Met één klik reis je makkelijk af naar een nieuwe plek. Hier zie je het uitzicht van iemand ter wereld. Dit is niet alleen een foto, maar je ziet een video (met geluid!). Zo hebben wij al een super lief hondje gezien in Portland (Verenigde Staten), zagen wij de drukke straten in Accra (Ghana) en een prachtige zonsondergang in Melbourne (Australië).

Social distancing

De website werd opgericht door Sonali Ranjit en haar man Vaishnav Balasubramaniam. Tijdens de lockdown waren zij behoorlijk klaar met hun eigen uitzicht. En dus kwamen ze op het idee van dit social distancing project. Volgens de makers is WindowSwap een plek ‘waar vreemden hun eigen uitzicht kunnen delen met anderen totdat we allemaal zelf weer onze prachtige planeet kunnen verkennen’.

Ga naar de volgende pagina om de uitzichten te bewonderen.

Pagina 1/2