Gooi koffiedik niet weg! Gebruik het voor deze 7 klusjes in huis

koffiedik

Van wallen wegwerken tot pannen schoonmaken, koffiedik is een wondermiddel

Het is bijna een standaard riedeltje. We zetten een kop koffie, slurpen ons bakkie leeg en gooien de koffiepad of het koffiefilter in de prullenbak. Toch zouden we dat laatste beter niet kunnen doen. Je kunt koffiedik namelijk voor veel klusjes in huis gebruiken.

Tegen vieze geurtjes

Helaas kun je voor een frisse adem nog altijd beter je tandenpoetsen dan een bakkie leut drinken. Toch kun je met koffie bepaalde vervelende geurtjes neutraliseren, óók in je mond. Zo kun je bijvoorbeeld op een koffieboon zuigen om de sterke geur van knoflook en ui weg te halen. En heeft jouw koelkast ook weleens een naar, smoezelig luchtje? Dat is makkelijk op te lossen door er een bakje met wat koffiedik in te zetten.

Wallen wegwerken

Hoeveel koppen koffie je in de ochtend ook drinkt, soms blijf je er gewoon wat slaperig uitzien. Er zijn heel wat trucjes om de donkere kringen onder je ogen weg te werken. Ook koffiedik kan hierbij helpen. Maak een mengseltje van wat koffiedik met water of olijfolie. Smeer dit vervolgens onder je ogen. De cafeïne zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor je er wakkerder uit zult zien. Laat het maskertje ongeveer een kwartier zitten en spoel het daarna af. Zo lijkt het net alsof je een heerlijke nacht geslapen hebt.

Insecten verjagen

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mieren en vlooien zijn blijkbaar geen fan van koffie. Wat is er mis met jullie insecten? Hoe dan ook, zo verkeerd is dat nou ook weer niet. Je kunt ze daardoor namelijk uit je huis wegjagen met wat koffiedik. Zet daarvoor een bakje met het koffieprutje op plekken waar de beestjes makkelijk binnen kunnen komen, zoals bij ramen of deuren. Ook in de zomer is het een wondermiddel om muggen tegen te gaan. Gebruik het dan als een soort kaars door een bakje koffiedik aan te steken (voorzichtig!).

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen met koffiedik? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2