Kom je dit tegen op een rommelmarkt? Dan heb je misschien goud in handen!

 

rommelmarkt

Benader de rommelmarkt als een echte schatzoeker!

De een heeft er een hekel aan en de ander kan er uren doorbrengen: de rommelmarkt. Wij horen bij die laatste groep, we vinden het heerlijk om te snuffelen tussen oude spulletjes, op zoek naar die ene prachtige rommelmarkt-schat.

We hebben allemaal nog weleens stiekem de hoop om met een waardevol voorwerp thuis te komen, maar hoe scheid je nu het kaf van het koren?

Allereerst is het erg belangrijk om op tijd te zijn als er een vlooien- of rommelmarkt is. De mooie en potentieel waardevolle spullen worden vaak al vroeg door antiquairs en verzamelaars opgekocht, de kunst is dus om hen voor te zijn. Daarnaast zijn er een aantal voorwerpen die je op een rommelmarkt niet voorbij moet lopen, simpelweg omdat deze vaak geld waard zijn. Hou deze lijst paraat bij je volgende rommelmarkt bezoek en misschien heb jij straks wel goud in handen!

  1. Oude kerstballen: kerstballen kan je nooit genoeg hebben, dus hier kan je je sowieso al geen buil aan vallen. Maar daarnaast kunnen antieke of vintage kerstornamenten ook nog eens flink geld waard zijn. Vooral handgeblazen Duitse ornamenten kunnen je pegels opleveren, dus spot je kerstballen op de rommelmarkt? Niet voorbijlopen! Hier kan je een overzicht van waardevolle kerstballen vinden.
  2. Retro spullen: antiek is prachtig, maar probeer je aandacht eens op een ander tijdperk te richten. Retro is weer helemaal in en er worden mooie prijzen betaald voor typische jaren ’50, ’60 en ’70 spullen. Denk aan bakelieten telefoons, oude blikken, lampen en dergelijke. Het moet wel in goede staat zijn natuurlijk!
  3. Eerste druk boeken: wie de eerste druk van een boek in handen heeft, heeft er een die meer waard is dan de tiende druk. Dus de boekenkraampjes vooral niet voorbijlopen!
  4. Oude parfumflesjes: deze kunnen veel geld waard zijn. Er worden zelfs speciale veilingen georganiseerd voor oude parfumflesjes, waarbij het gaat om de vorm, het glas zelf of de maker ervan.
  5. Oude muziekinstrumenten: vooral je oude gitaar is goud waard, en hij hoeft niet antiek te zijn: ook exemplaren uit de jaren zestig of zeventig kunnen verrassend veel opbrengen.

Nog een belangrijke tip voor de schatzoekers onder ons: ga op zoek naar kraampjes waar de spullen nog in dozen liggen. Dit betekent vaak dat de spullen recht van iemands zolder afkomen, hier maak je een goede kans een ware schat te vinden want vaak zijn de dozen niet eens open geweest. Heel veel succes!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels