Kooktip: zo pel je knoflook supersnel

knoflook

Deze truc scheelt je tijd en gedoe!

Knoflook door je eten is erg lekker, maar het pellen ervan is vaak heel irritant. Vaak willen de velletjes er niet goed af, en blijft de helft van de knoflook onder je nagels zitten…  Gelukkig is er een geweldige lifehack waarmee alle knoflookteentjes binnen tien seconden hun jasje uit hebben!

Een groot mes en veel kracht

Een recept met tien knoflookteentjes? Yes please! Want zeg nou zelf: knoflook is de allerlekkerste smaakmaker. Toch kan het best een klusje zijn om zo’n hele knoflookbol te pellen. Gelukkig is er een truc om je leven een stuk makkelijker te maken.

De lifehack ging viral op TikTok en je mond valt open van verbazing. Is het zó makkelijk om een knoflookbol te pellen? Het enige wat je volgens TikTokker @olivares.barce nodig hebt, is een mes met een groot blad en een beetje kracht. Je snijdt de knoflookbol horizontaal door midden en legt deze met de gesneden kanten naar beneden op tafel. Vervolgens sla je met het blad van het mes op de bovenkant van de knoflookhelften. Bam, één klap is all it takes. Na die klap kun je makkelijk het jasje van de knoflookteentjes afhalen.

Tekst gaat verder onder de video.

@olivares.barce#TikTokCooks? original sound – Michael

@foodiesSo its really been this easy the whole time ? #foodies (via @buannldsma )? original sound – Foodies

Double check

Eerlijk is eerlijk: de video is duidelijk gemonteerd. Je ziet de knoflook op de achtergrond na de klap met het mes ineens veranderen. Dat viel ook andere TikTok-gebruikers op. Veel mensen geloofden dan ook niet dat deze lifehack echt werkt en probeerden het zelf uit. En wat blijkt? Deze knoflookpeltruc werkt wel écht. In ieder geval, ook voor TikTokker @buannldsma. Zij moest echter wat meer kracht gebruiken op het mes, maar het resultaat is hetzelfde: perfect gepelde knoflookteentjes. Ideaal!

Lees ook: Gooi dít witte zakje nooit weg!

Bron: Kookfans | Beeld: iStock | Video: TikTok

Array