Onderzoek wijst uit: koppels die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger

kerstfilms

Kijken jij en je partner vaak kerstfilms?

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar dat er volop kerstfilms te zien zijn. Dankzij streamingdiensten als Netflix en Videoland kun je waar en wanneer je maar wilt een film opzetten, en heb je keuze uit honderden opties. Kijk jij zo’n kerstfilm vaak samen met je partner? Dan is de kans groot dat jullie gelukkiger zijn dan koppels die dit niet doen.

Kerstfilms

De dagen worden steeds kouder, korter en donkerder. De perfecte periode om het in huis gezellig te maken met kaarsjes en lekker eten. Lekker samen met je partner op de bank onder een dekentje kijken naar een romantische kerstfilm hoort hier natuurlijk ook bij. Doe jij dit ook regelmatig met je grote liefde? Grote kans dat jullie heel gelukkig zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppels die samen kerstfilms kijken gelukkiger zijn.

Onderzoek

Voor dit onderzoek zijn verschillende koppels in twee groepen verdeeld. De ene helft keek kerstfilms en de andere helft niet. En wat blijkt? De meerderheid van de groep die wél regelmatig een kerstfilm keek, was drie jaar later nog steeds gelukkig met elkaar. De koppels die dit niet deden hadden een minder gelukkige toekomst. Zij waren tegen die tijd al uit elkaar of gingen samen door een moeilijke periode.

Contact met partner

Voor iedereen die in een relatie zit én dol is op kerstfilms is dit natuurlijk fantastisch nieuws. Maar wat hebben kerstfilms eigenlijk met je relatie te maken? Dit heeft volgens de onderzoekers alles te maken met communicatie. Wanneer je samen met je vriend(in) naar een kerstfilm kijkt, is de kans groot dat jullie met elkaar praten over het verhaal en de personages. Dit is heel leerzaam, want iedereen kijkt anders naar een film. En ook al is het een oppervlakkig gesprek, je blijft wel in contact met je partner. Wetenschappers stellen zelfs dat een kerstfilm beter werkt dan relatietherapie. Deze theorie geldt overigens ook voor andere filmgenres, maar dit is de gezelligste tijd van het jaar en daarbij kan een kerstfilm niet ontbreken. Wij weten dus wel wat we vanavond met onze lover gaan kijken!

Lees ook: Bewezen: we maken vooral ruzie met onze partner over het avondeten

Bron: Vriendin | Beeld: iStock