Korter douchen? Deze liedjes helpen je daarbij

korter douchen

Gebruik jij muziek ook als douchetimer?

Door de stijgende gasprijzen doen we ons best om te besparen, en korter douchen is daar een goede manier voor. Merk je dat je er onbewust toch lang onderstaat? Met deze muziek komt dat goed!

Geld besparen

Wist je dat je door maar 5 minuten te douchen als huishouden ruim 15.000 liter warm water en 60 m³ gas per jaar bespaart? Dat scheelt dus enorm in de portemonnee. Korter douchen is dus zeker een goed idee, vooral als je het leuker kan maken met muziek.

5 minuten

Drinkwaterbedrijf Dunea heeft een playlist gemaakt op Spotify met nummers die maximaal vijf minuten duren. In deze lijst vind je muziek zoals The River van Bruce Springsteen, Waterfall van Atlantic Ocean en Home by the Sea van Genesis.

Snelle douche

Hou je van een uitdaging? Dan vind je ook een aantal nummers die korter zijn dan vijf minuten. Zo duurt It will Rain van Bruno Mars 4.17 minuten en Rain down on me van Kane 4.06 minuten.

Veertig procent van het watergebruik

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat we in Nederland gemiddeld zo’n acht minuten per dag douchen. Dat vindt Dunea te lang, want hierdoor gaat ruim veertig procent van het watergebruik in een huishouden op aan douchen. Als je dat inkort tot vijf minuten, bespaar je 18 tot 25 per keer. Dat is volgens het drinkwaterbedrijf zo’n 150 euro aan energie en water per jaar. Wauw!

Lees ook: Het leven wordt duurder: 16 praktische tips om elke dag geld te besparen

Bron: Margriet | Beeld: Pexels

Array