Voor een prikkie: zo geef je bijna kosteloos een nieuwe draai aan je huis

interieur goedkoop

Een nieuw interieur hoeft helemaal niet duur te zijn

Hoe fijn is het als jouw huis ook écht als een thuis voelt? Soms verandert je smaak nu eenmaal en is het tijd om je woning weer een opfrisser te geven. Gelukkig hoef je daar met deze tips niet diep voor in de buidel te tasten.

1. Gebruik spuitverf

Soms is het verven van een meubelstuk dat je al hebt de makkelijkste en goedkoopste manier om een nieuwe draai aan je interieur te geven. Spuitverf kun je meestal spotgoedkoop op de kop tikken. Zo koop je bij Action al een bus voor iets meer dan 2 euro. En meubels zijn niet het enige dat je een nieuw kleurtje kunt geven. Denk ook eens aan fotolijstjes, boekensteunen, lampjes, vazen en ander decoratiemateriaal.

2. Maak een galerij van je muur

Een muurgalerij kan een heel nieuwe sfeer geven aan de ruimte. Kies voor familiefoto’s, je favoriete spreuken of kunstwerken of inspirerende plaatjes. Wat jij maar wilt! Je houdt het lekker betaalbaar door lijstjes te scoren bij de kringloop (en vraag vooral even rond, bijna iedereen heeft nog wel iets op zolder liggen). Ook kun je bij de kringloop of op Marktplaats vaak mooie oude posters scoren. Daarnaast kun je mooie afbeeldingen uit bijvoorbeeld oude tijdschriften of kalenders halen.

3. Restje behang

Rol behang over van een eerdere verbouwing? Gebruik dit restje om bijvoorbeeld de achterkant van een boekenkast te beplakken. Je kast krijgt hierdoor extra diepte en wordt een echte blikvanger in de kamer. Ook de binnenkanten van lades kun je met een restje behang beplakken.

4. Get organised

Soms is een ruimte in je huis prima ingericht, maar mist het net een beetje sfeer en functionaliteit. Je kan dit aanpakken door de boel eens op een andere manier te organiseren. Gebruik ladeverdelers, sorteer je mappen en kasten en haal rommel voor eens en altijd uit het ziet. Een opgeruimd en overzichtelijk huis kan een groot verschil maken, en het kost je niets!

5. Weeggeefhoek

Veel steden, gemeenten of woonplaatsen hebben een ‘weggeefhoek’ of ‘gratis weg te geven’ pagina op Facebook. Scrol hier regelmatig doorheen en wie weet vind je binnen de kortste keren een waar pareltje voor in huis voor helemaal noppes. Ook op Marktplaats kun je natuurlijk zoeken naar gratis interieurspullen.

6. Groen, groener, groenst

Kamerplanten geven je huis een groene twist (en extra schone lucht!). Wil jij je interieur opvrolijken met wat gebladerte, dan kan dat vaak ook voor een prikkie. Veel planten zijn te stekken. Misschien heb je nog een tante, buurvrouw of collega die een stekje voor je overheeft. Of kijk eens op Facebook naar een ‘plantenasiel’-pagina. Hier worden volop planten uitgewisseld en aangeboden.

Lees ook: 5 interieurfouten die je slaapkamer rommelig maken

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Pexels