Waarom een simpel krijtje kan helpen tegen mieren

tegen mieren
Dé tip tegen mieren: een krijtje

Heb jij ze alweer voorbij zien marcheren? Als jouw huis uitgekozen is voor de mierenroute, zie je zo een hele colonne mieren voorbij komen. Waarschijnlijk zijn ze onderweg naar jouw prullenbak voor een lekker hapje. Ze doen geen kwaad, maar erg leuk zijn die zwarte beestjes op je keukenvloer niet. Maar wist je dat een simpel krijtje de oplossing tegen mieren kan bieden?

Wij zoeken er gauw een op.

Krijt

Hoe je mieren weert met krijt? Het is heel simpel: trek een lijn rond de deur of het raam waar die mieren doorheen komen. Je kunt ook een cirkel om je hele huis krijten, maar dat lijkt ons wel een beetje veel moeite. Het beste is om te kijken waar de mieren precies vandaan komen, want ze lopen altijd met z’n allen in dezelfde lijn. Je hoeft alleen maar een streep te zetten op de plek waar de mieren normaalgesproken lopen.

Hoe werkt het?

Wetenschappers zijn het niet helemaal eens over waarom dit trucje precies werkt. Sommige zeggen dat het komt door het talk in het krijt. Dit talkpoeder zou het mierenspoor onderbreken waardoor ze niet verder lopen dan de lijn. Waarschijnlijk werkt een beetje talkpoeder dan ook. Anderen zeggen dat het komt door een bepaalde geur in krijt die mieren niet lekker vinden waardoor ze niet verder gaan.

Stoepkrijt

Er zijn ook krijtjes speciaal tegen mieren te verkrijgen, het zogenaamde ‘ant chalk’ of ‘Chinese krijt’. Dit is absoluut niet nodig en bevat gifstoffen die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Een simpel schoolbord- of stoepkrijtje werkt prima! Het gaat tenslotte om het talkachtige poeder dat de geur van het mierenpad verstoort. Twijfel je? Bekijk dan dit filmpje om te zien hoe het werkt:

Lees ook: Doen: maak altijd een foto van je gasstel of kookplaat voordat je op vakantie gaat

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet,  Cleggs Pest Control | Beeld: Pexels

Array