Laad jij altijd ’s nachts je telefoon op? Dat zou je niet meer moeten doen en dít is de reden

batterij

Je telefoon ’s nachts opladen? Niet doen!

Het is voor ons routine: zodra we in bed stappen laden we onze telefoon op zodat we de volgende ochtend weer een volle batterij hebben, klaar voor weer een nieuwe dag! Hartstikke handig, want overdag is het vaak niet praktisch om hem aan de oplader te moeten leggen. Maar wist je dat het eigenlijk een heel slecht idee is om je telefoon de hele nacht op te laden? 

En dan hebben we nog niet eens over het brandgevaar wanneer-ie in het stopcontact zit…

Drie maanden per jaar
Helemaal als je net een nieuwe telefoon hebt is ’s nachts opladen een ontzettend slecht idee. Wanneer je ’s nachts je telefoon oplaadt is het apparaat veel langer verbonden met het stopcontact en met het elektriciteitsnetwerk dan gewoonlijk. Het resultaat is dat je telefoon in totaal wel drie tot vier maanden (!!) per jaar in het stopcontact zit en dit is funest voor de batterij.

Alleen als het nodig is
De batterij gaat véél sneller achteruit dan normaal en wie langer van zijn telefoon wil genieten doet er goed aan deze niet nachtenlang op te laden. Ook luidt het advies van Apple: heeft je iPhone nog maar 24 procent of minder batterij, leg hem dan aan het snoertje. Laad je mobiel dus alleen op, op het moment dat het nodig is.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels