Laat jij je was altijd buiten op een rek drogen? Dan moet je dit echt even lezen.. Dit wisten we niet!

Dit is de reden dat je je was niet buiten op moet hangen!

De lente is in aantocht (ja, nu toch echt); tijd om onze schone wasjes lekker buiten in de zon te laten drogen. Dan ruikt je schoongewassen kleding na het drogen toch een stukje lekkerder dan wanneer het binnen op een rekje hangt! Toch kun je witte was beter niet buiten laten drogen en dat heeft deze reden..

Witte kleding buiten op een rekje laten drogen is namelijk niet zo verstandig. Witte kleding willen namelijk graag wit houden en ons gele zonnetje draagt niet echt bij aan dit doel. Het vergelen van je witte was begint wel pas als de was in de zon hangt als het al droog is. Haal je je kleding dus direct naar binnen op het moment dat het droog is, dan kun je het zonder problemen in de zon laten drogen. Is het kwaad al geschied?

Dan krijg je gele kleding gemakkelijk weer wit door een eetlepel soda aan het wasmiddel toe te voegen. Ook citroensap staat bekend als blekend middel en kan ervoor zorgen dat gele vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wil je dit liever gebruiken tegen witte vlekken? Laat de witte was dan weken in een bad met kokend water en een beetje citroensap.

Beeld ter illustratie