Langer in de tuin zitten zonder last van insecten? Dat doe je met DEZE tip!

insecten

De tip voor ongestoorde zomeravonden!

Het wordt deze week wederom hartstikke mooi weer in Nederland; niet zo gek ook, gezien het feit dat de zomer officieel begint deze week. Tijd dus voor lange avonden in de tuin met een glas wijn en een goed boek. Maar helaas zitten de insecten ’s avonds ook in de tuin.. Gelukkig kun je die wegjagen met deze tip!

Help, zwermen insecten!
Insecten, voornamelijk vliegen, zijn gek op warmte. Niet alleen laten ze zich steeds vaker zien zodra de zomer eraan komt, ook planten ze zich met warm weer veel sneller voort. Gevolg: nog meer vliegen! Dit geldt overigens niet alleen voor vliegen; ook andere insecten planten zich supersnel voort als de temperaturen stijgen. Tijd dus om de insecten uit je tuin te weren voordat ze samen met jou in de tuin gaan relaxen!

Koffie in brand steken
Gelukkig is het helemaal niet lastig om te doen; het enige dat je moet doen is een bordje met koffie in de brand steken! Koffie laat niet alleen je planten sneller groeien, maar zorgt er ook voor insecten je voortaan met rust laten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een bord en 50 gram gemalen koffie. Leg de koffie op het bord en zet het bord op een plek in de tuin waar veel insecten zitten. Steek de koffie aan en laat dit smeulen op het bord. Nu kun je ongestoord genieten van je zomeravonden!

Bron: Archief | Beeld: Archief