Last van muggen? Volgens experts werkt DIT natuurlijke middeltje het allerbest!

Nooit meer last van muggen met DIT natuurlijke middel!

De lente is in volle gang en daar genieten wij natuurlijk met volle teugen van. Lange warme avonden buiten, genieten van de zon en de bbq draait op volle toeren. Er kleeft alleen één groot nadeel aan de heerlijke temperaturen: muggen. Die zoemende ellendelingen zorgen bij ons voor slapeloze nachten en veel frustratie en we hebben zo ongeveer alles wel geprobeerd. En we zijn niet zo’n fan van chemische middeltjes…

DEET
Volgens muggenexperts bestaat er echter een natuurlijk middeltje dat net zo goed helpt als DEET, en het is géén citronella. DEET werkt natuurlijk heel effectief tegen muggen, maar het is een chemisch middel dat ook nadelen heeft. Bij overmatig gebruik kan de werkzame stof in je bloedbaan terechtkomen en dit kan schadelijk zijn voor je zenuwstelsel. Op zich niet iets om je zorgen over te maken, maar je kan het beter niet al te lang gebruiken. Een ander nadeel is dat DEET plastic oplost en dit kan bijvoorbeeld je zonnebril aantasten als je het spul op je handen hebt. Nóg verontrustender is dat er in Amerika inmiddels al DEET-resistente muggen zijn gesignaleerd, waardoor er gemakkelijk besmettelijke ziekten kunnen worden verspreid.

Lemon-eucalyptusolie
Dus, hoogste tijd voor ander grof geschut. Dit middeltje is puur natuur, je kan het zo vaak opsmeren als je wil en het werkt zelfs nog beter dan DEET: lemon-eucalyptusolie. Volgens experts houdt het muggen tot wel 8 uur op afstand. Je kan het gewoon bij de drogist kopen, het kost ongeveer evenveel als DEET. Een mug-vrije zomer, wij hebben er wel oren naar! Heb jij nog andere tips die ook goed tegen muggen werken? Laat het ons weten!

Last van ongedierte? Lees deze artikelen dan ook eens:

Bron: Margriet | Beeld ter illustratie