Last van mieren of bladluizen in de tuin? Geen probleem met DEZE super truc!

Mieren en bladluizen haasten zich weg als ze dit middeltje zien!

De zomer komt er bijna aan en het warme weer heeft zijn intrede een tijdje geleden al gedaan. Naast alle fantastische aspecten van de zomer heeft dit seizoen helaas ook zijn mindere kanten. Zo viert het ongedierte in je tuin hoogtij, hartstikke vervelend voor je mooie planten.

Mieren, bladluizen, slakken; de lijst van beestjes die je tuin kunnen verpesten is redelijk lang. Misschien denk je dat je je heil moet zoeken in dure (en milieuvervuilende) chemische middelen, maar niets is minder waar. Een beetje babypoeder doet het werk namelijk ook prima! In het bijzonder mieren en bladluizen houden namelijk absoluut niet van babypoeder. Wil je geen mierenkolonie in je huis hebben?

Babypoeder
Strooi dan een beetje babypoeder op de plekken waarvan je vermoedt dat het miereningangen zijn. Dit geldt ook voor bladluis: heb je een plant die momenteel bezet wordt door bladluis? Strooi er dan wat babypoeder overheen. De bladluizen zullen nu snel een ander onderkomen zoeken!Leuk weetje: in babypoeder zit een stofje waar ongedierte niet van houdt. Ditzelfde stofje komt ook voor in krijt! Een streep voor je deuropening krijten kan er dan ook voor zorgen dat de mieren niet naar binnen komen.

Bron: Trendingalleries | Beeld: Pinterest