Bewezen: op deze leeftijd heb je het financieel het moeilijkst

En nee, het is niet als je student bent

Je denkt tijdens je studentenjaren vaak dat je het financieel gezien enorm zwaar hebt: je moet een dure studie betalen, rondkomen van bijbaantje en kunt niet meer steunen op de financiële hulp van je ouders. Helaas krijg je het op een andere leeftijd nog veel zwaarder. 

En nee, dat verwacht je niet.

Student

Uit onderzoek van Moneysupermarket blijkt namelijk dat je rond je 35e levensjaar het armste bent. Dit punt in je leven wordt ook wel the financial crunch point genoemd: het punt in je leven waarin je veel uitgaven moet doen. Rond hun 35e sluiten veel mensen vaak leningen af om auto’s, vakanties en bruiloften te kunnen betalen. Daarnaast moeten veel mensen in hun dertiger levensjaren veel geld uitgeven aan hun kinderen en wonen ze vaak in een (te) duur huis.

Financiële last

Volgens het onderzoek start het lenen van geld vaak op de 23-jarige leeftijd wanneer de studiekosten betaald moeten worden. De 28-jarige leeftijd is vaak het moment waarop de leningen steeds hoger worden: mensen van deze leeftijd hebben wel veel financiële verplichtingen, maar hebben nog niet het gemiddelde salaris bereikt. De leningen lopen nog verder op in de dertiger jaren, wanneer er kinderen komen die bekostigd moeten worden. Op de 35-jarige leeftijd is de piek bereikt: de hypotheek of huur, kinderen en eerdere uitstaande leningen (denk aan een studieschild) zorgen voor een zware financiële last.

Lees ook: De wetenschap bewijst: huisdieren zijn goed voor je mentale gezondheid

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels