De lente wil nog niet op gang komen; door DIT iedere dag te doen voorkom je een hoge energierekening!

Bespaar veel geld met deze tips!

We hebben er allemaal iedere dag last van; de lente wil niet op gang komen. Sterker nog; het is de koudste april in acht jaar. Op Koningsdag was het in de Bildt namelijk maar 10,9 graden, wat maar liefst één graad kouder is dan afgelopen kerst; toen was het overdag 11,7 en 11,8 graden.

Niet alleen is het koude weer een beetje jammer voor onze gemoedstoestand, ook onze portemonnee wordt er niet heel erg blij van. Meer koude maanden betekent dat de verwarming langer aan moet, wat leidt tot een hogere energierekening. Echter zouden we Tips & Weetjes niet zijn als we niet een aantal handige bespaartips voor jullie hadden!

Tip 1: Zet de verwarming in bepaalde ruimtes uit

Kijk, we snappen het heus als je niet wilt koukleumen in je eigen huis. Toch is het wel handig om ieder geval in ruimtes waar je nooit komt de verwarming uit te zetten. Dit kan op jaarbasis een heleboel geld schelen en jij merkt er niets van!

Tip 2: Bevrijd je radiator

Laat je radiator eens vrij! Heel veel mensen vinden radiatoren zo verschrikkelijk lelijk dat ze er banken en ander meubilair voor zetten om ze te verstoppen. Niet doen! Hierdoor beperk je de luchtcirculatie en moet je CV-ketel extra hard stoken om je huis te verwarmen.

Tip 3: Zet ’s nachts je verwarming op 15 graden

Als je de verwarming elke nacht op 15 graden zet, bespaar je per jaar al 80 euro op de stookkosten. Je gebruikt zo minder gas, en dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. Je kan zelfs nog 20 euro extra besparen als je de verwarming al een uurtje voordat je gaat slapen op 15 graden zet.

Wist je trouwens dat negentig procent van de mensen teveel betaalt aan vaste lasten? Check hier jouw postcode en bespaar tot wel 420 euro!