Let op: DEZE zeer giftige planten staan bij ontzettend veel mensen in de tuin en in huis!

 

giftige planten

Deze populaire planten en bloemen zijn hartstikke giftig!

Eén van de fijnste dingen aan de lente en de zomer is dat je weer heerlijk aan het tuinieren kan slaan. Mooie bloemen en planten, je moestuintje weer in bloei brengen en lange avonden ontspannen in je prachtige tuintje: wij houden ervan. Maar wist je dat lang niet alle planten en bloemen die in menig Nederlands tuin staan even onschuldig zijn? Je weet zelf vaak wel dat je er niet zomaar van moet eten, maar kinderen en huisdieren weten dit niet. Kijk daarom uit met de volgende planten en bloemen in je tuin!

  1. Vingerhoedskruid: Laat je niet misleiden door de prachtige kleuren! De prachtige klokvormige bloemen van het vingerhoedskruid zijn fascinerend voor kinderen, maar het eten ervan is vergelijkbaar met het nemen van een overdosis hartmedicatie.
  2. Rabarber: Ook al zijn de stengels heerlijk om voor van alles in de keuken te gebruiken, van de bladeren moet je verre blijven. Te veel bladeren zorgen voor nierfalen, met zelfs fatale gevolgen.
  3. Blauwe regen: De zaadjes van deze schitterende paarse klimmer zijn giftig voor katten, honden en paarden. Als je een blauwe regen in de tuin hebt staan en je hond of kat wordt ineens misselijk of krijgt diarree is het raadzaam om zo snel mogelijk een dierenarts op te zoeken.
  4. Dieffenbachia: Deze bijzonder populaire huisplant is hartstikke giftig. Als je ervan eet zwelt je luchtpijp zodanig op dat je stikt en zelfs een aanraking kan al voor een brandend gevoel zorgen. Uit de buurt van kinderen dus!
  5. Lelies: Het zijn prachtige bloemen die in elk huis een ware eye-catcher zijn, maar voor katten zijn ze levensgevaarlijk. Een klein beetje zorgt al voor fatale nierfalen.
  6. Narcissen: het teken van de lente, deze vrolijke gele bloemen. Als we ze zien worden we altijd helemaal vrolijk! Maar er zit ook een donker randje aan deze bloem, zeker voor honden. Als een hond te veel binnenkrijgt kan dit zorgen voor overgeven, diarree en hartproblemen.
  7. Hortensia: Wij hadden geen idee dat deze mateloos populaire bloem cyanide bevatten… Als dieren of mensen hier grote hoeveelheden van binnenkrijgen kan dit een fatale afloop hebben.
  8. Rhododendron: Alles aan deze bloem is giftig: de bloem, de steel en het blad. Inname kan leiden tot buikpijn, diarree, ademhalingsproblemen, verlamming, coma en de dood.

Pas dus op met deze planten, zeker als je (klein)kinderen of huisdieren graag in de tuin spelen en wroeten. Deel dit bericht met je vrienden en help mee waarschuwen!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash