Levensvraag: beddengoed in de droger of in de zon laten drogen?

beddengoed

Feit of fabel?

Nu het mooie weer zijn opwachting maakt is het natuurlijk een stuk makkelijker om je wasgoed buiten te laten drogen. Daarnaast is het niet alleen een stuk energiebesparender, je wasgoed krijgt er ook nog eens zo’n heerlijke, frisse geur van. Maar klopt het eigenlijk wel dat we ons beddengoed beter buiten kunnen drogen? Of is dat toch iets wat we onszelf hebben aangeleerd, maar helemaal niet zo is? 

Waslabels

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de droogmethode per soort wasgoed verschilt. Kijk dus eerst even goed op de waslabels! Er is namelijk een kans dat er in de labels al staat of het geschikt is voor in de droger of niet.

Krimpen

Beddengoed is hoogstwaarschijnlijk gemaakt van synthetische stoffen. Dit betekent automatisch al dat ze langer mooi en goed blijven als ze worden opgehangen aan de waslijn. De enige echte Martha Stewart adviseert dan ook om katoenen beddengoed niet in de droger te doen. De kans is dan namelijk groot dat je beddengoed krimpt en de stof minder lang goed blijft. Wil je dus niet! Dat wordt dus op laten drogen aan de waslijn.

Tijd besparen

Nog een voordeel is dat het ophangen van je wasgoed tijd bespaart. Oké, we snappen dat dat misschien op het eerste oog niet zo lijkt, maar nu de zon steeds feller wordt, droogt je beddengoed een stuk sneller op dan als je het in de droger gooit. Schijnt de zon goed en is er ook nog eens een lekker briesje? Dan is je beddengoed binnen een uur zo droog. Energiebesparend en hartstikke snel, daar word je toch blij van?

Langer wit en geen kreukels

Maar dat is nog niet het enige: de zon houdt je beddengoed ook langer wit. Ja, echt! Zon werkt namelijk als een natuurlijk bleekmiddel. Heb jij dus wat vervelende vlekken in je beddengoed die je er niet uit krijgt als je ’t in de wasmachine gooit? Hang het in de zon en de vlekken verdwijnen binnen no-time. Daarnaast is het ook nog eens superhandig als je geen zin hebt om te strijken. Hang je je wasgoed strak aan de lijn, dan is de kans groot dat er niet tot nauwelijks kreukels in je beddengoed komen. Scheelt je ook weer werk!

Lees ook: Madeliefje is de Nationale Bloem van Nederland

Bron: Margriet | Beeld: