Lifehack: zo rijg je je draad gemakkelijk door de naald

Het enige wat je nodig hebt? Een stukje papier!

Misschien herken je het wel: wil je even snel een naaiprojectje afmaken, krijg je de draad vervolgens onmogelijk door de naald. Met grote frustratie als gevolg. Maar gelukkig blijkt nu dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, want met déze lifehack krijg je het zo voor elkaar!

Papier

Wat moeten we tegenwoordig zonder het internet? We vinden er entertainment, informatie, sociale contacten én natuurlijk handige trucjes. Ook nu weer biedt het internet uitkomst, want met deze super handige methode krijg je je draad zonder gedoe door je naald.

Hoe het werkt? Je legt je draad tussen een papiertje, en vouwt deze strak dubbel. Vervolgens knip je een scherp puntje in het papier. Dat puntje kun je gemakkelijk door de naald steken, en zo rijg je je draad er moeiteloos doorheen. Hadden we dit nou maar eerder geweten!

Scherpe naald

Wanneer je regelmatig naald en draad gebruikt, zul je merken dat je naalden na verloop van tijd bot worden. Gelukkig is daar ook een superhandige lifehack voor: maak een speldenkussen van staalwol! Hiervoor neem je wat staalwol, en hier maak je een grote prop van. Doe daar een stukje oude stof omheen, en knoop vast met een elastiekje. Vervolgens kun je het bolletje eventueel in een potje stoppen (bijv. lege dagcrème) zodat hij stevig staat. Door je naalden regelmatig in en uit het speldenkussentje te halen, slijpt de staalwol ze scherp.

Heb je geen staalwol in huis? Dan kun je ook gebruik maken van fijn schuurpapier. Wrijf voorzichtig de punt van de naald over het schuurpapier om eventuele oneffenheden te verwijderen en de scherpte te behouden. Door regelmatig je naalden te onderhouden op deze manier, zul je merken dat ze soepel blijven werken.

Lees ook: Oei: uit onderzoek is gebleken dat kinderen veel minder buitenspelen

Bron: Libelle, Histoires de Couture | Beeld: Dejan Dodic via Pixabay