Like allemaal mee voor Lulu! Ze mag niet meer naar binnen!

Ze mag na jaren niet meer naar binnen

Jarenlang is de poes Lulu al de vaste huiskat van de Albert Heijn in Vleuten. Maar na een klacht van één klant, moet Lulu buiten blijven. Tot verdriet van klanten, personeel en Straatnieuwsverkoper Nico.

Vanuit haar kartonnen doos miauwt ze naar haar oude maatje Nico, de verkoper van het Straatnieuws die wel binnen mag staan. De vaste klanten en het personeel van de winkel vinden het, net als Nico, jammer en zielig dat Lulu na jaren verbannen is. Ze hebben geen goed woord over voor het harde besluit.

Hygiënische redenen
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft na een klacht van een klant verordonneerd dat Lulu om hygiënische redenen niet meer in de supermarkt mag komen. De Albert Heijn kreeg al een waarschuwing en houdt zich sindsdien noodgedwongen netjes aan de verbanning van de huiskat, zegt een woordvoerder. Het bedrijf zit niet te wachten op een boete. De Keuringsdienst van Waren kon gisteren niet reageren.

Volgens Eijzenbach en andere verontwaardigde winkelklanten begaf de 3,5 jaar oude kat zich nooit tussen het vlees en het brood. Lulu zat altijd in een halletje voor de supermarkt. ,,Hygiëne? In de hal zijn geen etenswaren te bekennen. In de winkel wel, maar daar is alles verpakt, met uitzondering van groente en fruit.” De klant ziet wel ergere dingen in de winkel: ,,Een poes in het voorportaal staat niet in verhouding tot hoestende en proestende klanten, de snotneuzen en vuile handjes van de kleuters en peuters en het straatvuil aan schoenen dat door de winkel wordt verspreid.”

Lulu is de kat van Susannah Goes. Die zegt dat de poes de hele dag bij haar in huis houden, niet kan. ,,Ze is altijd buiten geweest. Ze is binnen niet te harden.” Goes begrijpt dat haar kat graag uitwijkt naar de Albert Heijn om de hoek. ,,Ze krijgt er eten en aandacht. Als de mensen dat blijven doen, blijft ze komen.”

Bron