Loodgieter weigert betaling van 91-jarige dame met leukemie

Zijn warme actie gaat het hele internet over

Wat doe je als je als loodgieter bij een oud dametje komt dat stervende is en graag wil dat jij haar lekkende buis repareert? Loodgieter James Anderson wist het wel. Ondanks dat het zondag was rukte hij meteen uit om de vrouw te helpen. Voor zijn service had hij meer dan 2000 pond kunnen rekenen. Maar dat deed hij niet. Hij rekende helemaal niets voor zijn dienst. Zijn warme gebaar gaat nu het hele internet over.

“Toen ik hem vertelde dat ik graag een donatie wilde maken, vertelde hij me dat ik maar een mooie bos bloemen voor mijn moeder moet kopen”, aldus de dochter van de bejaarde vrouw.

Kapotte boiler

De Britse loodgieter James Anderson gaat momenteel viraal met een lieve actie. Onlangs repareerde hij de boiler van een 91-jarige oude dame met leukemie. Hij dichtte twee lekken in de boiler en stuurde vervolgens de rekening naar de dochter van de oude dame. Het totaalbedrag? 0 pond. Dochter van de oude dame, Christine Rowlands, barstte in tranen uit toen ze de rekening zag. “Het was gewoon zo lief”, vertelde ze aan The Men Reports. “Ik kon niet geloven wat ik zag.”

Geen geld

Verbijsterd belde ze James op. “Ik begreep niet wat er aan de hand was.” Eerder belde Christine James ook al, want ze kwam erachter dat een van de pijpen in het huis van haar moeder flink lek was. Ze was zelf niet in staat het lek te dichten en belde James. Hij bleek in de buurt te zijn en kon er binnen tien minuten zijn. “Ik raakte in paniek, want ik had geen geld en de pinautomaat was buiten werking, maar James zei dat ik me geen zorgen moest maken.”

Gratis

Nadat Christine zag dat James 0 pond vroeg, wilde ze wat graag een donatie doen. James wilde ook daar niets van weten en vertelde de dochter dat ze maar een bos bloemen voor haar moeder moest kopen. Maar hoe komt James dan rond? Sinds hij stopte met zijn privébedrijf, richtte hij een liefdadigheidsorganisatie op: Depher Community Interest Company. Dit bedrijf geeft flinke kortingen aan ouderen waar sanitair werk uitgevoerd moet worden. Soms kan het klusje zelfs gratis geklaard worden. Hiervoor is het bedrijf afhankelijk van donaties van anderen.

Liefdadigheid

“We werken gratis als er genoeg donaties zijn gedaan”, vertelt James. “Als er geen donaties zijn, proberen we kortingen van 25 tot 50 procent te geven.” Onlangs doneerde een organisatie 2000 pond om het werk van James een boost te geven. Daarom kon de loodgieter het klusje voor de 91-jarige vrouw gratis klaren. “Toen ik de mevrouw bezocht, was het net alsof ik weer bij mijn oma was toen zij nog leefde”, aldus James. Het internet is lovend over de actie. Als de loodgieter het bedrag wel had gefactureerd, was dat minstens 468 pond geweest. Was een nieuwe boiler nodig geweest? Dan had het bedrag kunnen oplopen tot over de 2000 pond. 

Lees ook: Jongetje (7) stuurt brief naar zijn vader in de hemel en krijgt hartverwarmend antwoord van postbode

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Echo, The Men Reports | Beeld: Pixabay