3x inspiratie voor het maken van je eigen tuinmeubels

Inspiratie

Met nog een paar zomermaanden voor de boeg ben je nog niet te laat om je tuin of balkon op te leuken. Sterker nog, niets is zo origineel en persoonlijk als het maken van je eigen tuinmeubelen. Om je een beetje op weg te helpen geven we je hier wat inspiratie!

Loungebank

Een echte klassieker is een loungebank van steigerhout. Dit is natuurlijk hét meubel om lekker op neer te ploffen en gezellige avonden op te spenderen. En wist je dat het internet vol staat met standaard bouwtekeningen voor het maken van je eigen loungebank? Misschien wel een goede tip om eerst te bedenken wat voor kussens je wilt. Dan kun je de maten hierop aanpassen en weet je zeker dat de kussens passen. Krijg je complete paniek bij het lezen van het woord ‘bouwtekeningen’? Je kan natuurlijk ook kiezen voor kant en klare meubelen zoals een ligbed van Tuinmeubelen.nl.

Plantenbakken

Een beetje groen mag natuurlijk niet ontbreken in de tuin of op je balkon. Dit geeft je direct een mooie kans om lekker creatief los te gaan bij het maken van je eigen bloempotten en plantenbakken. Je kan zelf bloempotten kopen en opleuken met goede verf, je kan van tegels en een stuk worteldoek een eigen plantenbak maken, maar je kan natuurlijk ook allerlei bestaande plantenbakken omtoveren tot één groot wandmeubel. Zo kun je een gaaspaneel gebruiken om allerlei verschillende potjes aan vast te maken. Op deze manier heb je geheid een vrolijke sfeer in je tuin.

Accessoires

Nu de loungebank in elkaar is gezet en de plantenbakken klaarstaan is het tijd accessoires. Je kan dit wederom kant en klaar kopen maar je kan het ook over een persoonlijke boeg gooien. In het bos zijn veel grote mooie stokken te vinden. Als je hier allemaal spijkertjes in slaat kun je er allemaal leuke potjes en andere accessoires aanhangen. Woon je dichtbij het strand? Maak dan een mooie wandeling en ga op zoek naar schelpen. Met een boor maak je hier gemakkelijk een gaatje in en met touw rijg je de schelpen zo aan elkaar. Ook heel leuk om aan de tak te hangen natuurlijk! Om het nog extra op te leuken kun je nog kleine lampjes aan de taak hangen en voila, je tuin of balkon is klaar voor heerlijke zomeravonden.

Lees ook: Heb je een moestuintje? Deze groente- en fruitsoorten en kruiden kun je in mei zaaien 

Beeld: Unsplash