7 makkelijke manieren om snel geld te sparen

Vooral nummer twee is een handige methode

Geld sparen lijkt soms een onmogelijke opgave. Het is een beetje als op dieet gaan: je moet je leefstijl aanpassen en jezelf dingen ontzeggen. Daar worden we niet altijd blij van, maar met deze tips lukt het je toch om de spaarrekening snel aan te vullen.

1. Schrijf je uit

Soms hebben we niet eens meer door hoeveel keren per dag we verleid worden om iets nieuws te kopen. Vaak stromen de advertenties binnen in de vorm van nieuwsbrieven, zowel online als in de brievenbus. Schrijf jezelf daarom uit van alle nieuwsbrieven en verwijder shopping-apps op je tablet of telefoon. Ja, ook die van al je favoriete merken. Niets kopen bespaart nog altijd meer dan keer op keer toch die aantrekkelijke aanbieding in je winkelmandje plaatsen.

2. Zet iedere dag 2,75 euro apart

Stel in dat je automatisch iedere dag 2,75 euro overmaakt naar je spaarrekening. Als je dit een jaar lang doet, heb je toch mooi meer dan 1.000 euro bij elkaar verzameld. Is 2,75 per dag te veel voor jouw budget? Onderzoek dan wat wél een passend bedrag is om iedere dag opzij te zetten. Alle beetjes helpen!

3. Volg de 50-30-20 regel

Deze regel houdt in dat ongeveer 50 procent van je inkomen op hoort te gaan aan je vaste lasten, zoals de huur of hypotheek, boodschappen en transport. 30 procent van je inkomen gebruik je voor leuke dingen, zoals uiteten gaan en abonnementen. De overige 20 procent spaar je of gebruik je om openstaande schulden af te betalen. Je hoeft deze percentages niet precies aan te houden, maar het is een goede verdeling als je ervoor wilt zorgen dat je nooit zonder spaargeld zit.

Benieuwd naar nog 4 handige tips? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2