Geef nooit op: man haalt zijn theorie-examen bij de 158e keer

theorie-examen

De 42-jarige man betaalde zo’n 4000 euro aan examengeld

Je rijbewijs halen is voor veel mensen zo makkelijk nog niet. We kennen allemaal wel iemand die al voor de zesde keer zijn theorie-examen moet afleggen of die voor de zoveelste maal bij de examinator in de auto moet stappen. Een 42-jarige man uit Groot-Brittannië weet het wel heel bont te maken. Na 158 pogingen is hij eindelijk geslaagd voor zijn theorie-examen.

158 pogingen

Een 42-jarige man uit Engeland wist zijn theorie-examen te halen na 157 keer ervoor te zijn gezakt. Dat blijkt uit gegevens van het DVSA, de Britse CBR. Je vraagt je bíjna af of deze aspirant-automobilist weleens een theorieboek open heeft geslagen, maar je weet natuurlijk nooit wat er precies schuilgaat achter zulke verhalen. De beste man is in ieder geval niet de enige die meer dan 100 keer aanschoof bij het theorie-examen. Volgens het DVSA is een vrouw van 34 na 117 keer nog altijd niet geslaagd voor de test. In Groot-Brittannië ziet het examen er anders uit dan in Nederland: je moet 43 van de 50 meerkeuzevragen juist beantwoorden.

4000 euro

Het afleggen van het theorie-examen kost in Engeland ongeveer 23 pond – omgerekend zo’n 25 euro. Dat betekent dat de man ongeveer 3950 euro uit heeft moeten geven aan examengeld. En dan moet het praktijkexamen nog plaatsvinden! Ook dat gaat niet bij iedereen van een leien dakje. Uit dezelfde cijfers van het DVSA blijkt dat een 72-jarige man 44 keer heeft moeten afrijden voordat hij een rijbewijs wist te bemachtigen. Aangezien de kosten voor een praktijkexamen nog hoger liggen, was hij hier zo’n 3000 euro aan kwijt. Je moet in dat geval dus wel een ruime portemonnee en flink wat doorzettingsvermogen hebben.

Lees ook: Inparkeren? Mensen met dit sterrenbeeld zijn er het allerslechtst in

Bron: This is Money | Beeld: Pexels