Man vertelt: ‘Mijn moeder wil haar hoge schuld niet aflossen’

schuld aflossen

Ook loog zijn moeder over de kosten van de rekeningen die ze dan voor hem zou betalen

Als je moeder omhoog zit en geld nodig heeft, en jij het op dat moment best kunt missen: wat doe je dan? Melvin* besloot zijn moeder geld te lenen toen ze daarom vroeg. Ze beloofde het snel terug te betalen, maar inmiddels wacht hij al maanden op zijn geld. 

Nog thuiswonend

Vlak voor corona studeerde de inmiddels 27-jarige Melvin af. Hij heeft wel werk, maar spaart om weer te kunnen studeren. “Om die reden woon ik nog thuis”, verklaarde hij op het forum Reddit. “Met mijn huidige werk verdien ik net zoveel als mijn moeder – genoeg om mee rond te komen. Ik heb nu een flink bedrag gespaard en hoop daarmee volgend jaar een master te kunnen doen”, omschrijft hij zijn situatie.

Geld lenen

“Ik betaal geen huur”, vervolgt Melvin. “Ik heb dit wel verscheidene keren voorgesteld en ik stond er zelfs op, maar mijn moeder weigert dat. In plaats daarvan leende ze een aantal keer een flink bedrag van me. In mei leende ze voor het eerst een groot bedrag. Ze had slechts drie dagen van tevoren aangekondigd dat ze het nodig had. In juli leende ze opnieuw een groot bedrag. Ze zei dat ze het terug zou betalen, maar dat is nooit gebeurd. Ze heeft inmiddels aangegeven dat het haar niet zal lukken om het terug te betalen.”

De moeder van Melvin kwam met een andere oplossing, maar toen betrapte hij haar op een leugen. Lees op de volgende bladzijde verder!