Op deze manieren kun je jouw kamer makkelijk een make-over geven

kamer make-over

En het hoeft echt niet veel te kosten

Soms heb je ineens zin in verandering. Je haar korter, een nieuwe bril of een heuse room make-over. Vooral aan zo’n make-over voor je kamer zit vaak een aardig prijskaartje. Toch hoeft het niet veel te kosten om je kamer eens een andere look te geven. 

Ga voor een opvallend behang

Een opvallende muur kan je kamer al een heel andere uitstraling geven. Ga daarom voor een behang met bijvoorbeeld een opvallende kleur of juist een bijzonder printje. Als je het na een jaartje niets meer vindt, kun je het makkelijk weer vervangen door een neutralere variant.

Vervang je gordijnen

Meestal denk je bij een room make-over als eerst aan een nieuw kleurtje op de muur of een andere indeling. Toch kun je je kamer ook een heel andere uitstraling geven door voor andere gordijnen te kiezen. Dit hoeft echt niet duur te zijn. Ga bijvoorbeeld voor goedkope rolgordijnen op maat. Maak de ruimte af met wat mooie, lange gordijnen aan de zijkant of houd het strak met alleen de rolgordijnen.

Zorg voor leuke zithoekjes

Eigenlijk kun je elke kamer opleuken met een leuk zithoekje. Dit maakt een kamer een stuk gezelliger. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere stoel en een bijzettafeltje met tijdschriften en kaarsjes. Ook dit hoeft niet duur te zijn. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan een tweedehands winkel. Grote kans dat je daar een goede deal kunt scoren.

Voeg wat kleur toe

Vind jij je kamer een beetje saai? Voeg dan makkelijk wat kleur toe door wat nieuwe kussens of een nieuw dekbedovertrek te kopen. Ook kun je zelf de handen uit de mouwen steken en bijvoorbeeld een kastje een nieuw likje verf geven. Wees ook zeker niet bang om te experimenteren met kleuren. Ga bijvoorbeeld voor wat nieuwe combinaties. Blauw en roze. Mosterdgeel en donkergroen. Doe wat jij leuk vindt!

Haal wat groen in huis

Wat áltijd goed werkt om een kamer op te leuken zijn planten. Of ze nou klein of groot zijn, op de grond staan of over een kastje heen hangen: planten maken elke kamer wat mooier. Daarnaast zorgen ze ook voor wat meer kleur in je stulpje.

Lees ook: 5 interieurfouten die je slaapkamer rommelig maken

Bron: Pinterest | Beeld: Unsplash