Op deze 4 manieren verkort je mogelijk de levensduur van je koelkast

koelkast

Je koelkast kan langer meegaan als je deze fouten voorkomt

Als je koekast je lief is, kun je beter niet met de koelkastdeur smijten. Nogal wiedes. Toch is de kans groot dat je je schuldig maakt aan een van deze vier gewoontes die de levensduur van je koelkast nogal kunnen verkorten.

Je maakt het afvoerputje niet goed schoon

Als het afvoerputje in de koelkast is verstopt met vuil of bevroren is, dan kan water en vocht niet weg en kan dit op de bodem van de koelkast terechtkomen. Het verkort niet alleen de levensduur van je koelkast, maar het kan er ook voor zorgen dat het water op de keukenvloer lekt.

Je reinigt de koelkast zelf ook niet goed

Voedselrestjes en kleverig substanties komen je koelkast niet ten goede, met name wanneer ze zich in de deur van je koelkast bevinden. De resten en kleverige substanties kunnen in de rand van de koelkastdeur terechtkomen en daardoor kan de deur minder goed sluiten. Om je koelkast in topvorm te houden, is het belangrijk om de deurranden vaak goed af te vegen.

De temperatuur in het vriesvakje is te hoog

Sommige koelkasten gaan gepaard met een vriesvakje. Hoe kouder, hoe beter, gaat echter niet op voor dit onderdeel van de koelkast. “Idealiter is de temperatuur in je vriezer rond de -17 en -15 graden”, vertelt een expert van de Repair Clinic aan Readers Digest. Een te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat de ontdooithermostaat niet meer werkt.

De koelkast is te vol

Dat ergens bovenop iets anders nog een plekje is, betekent niet dat je dat plekje altijd moet benutten. Als je te veel in je koelkast propt, kan dit druk oefenen op de onderdelen in je koelkast. Het kan breken of het kan ervoor zorgen dat bepaalde producten niet voldoende gekoeld worden. Belast je je koelkast? Dan kan je koelkast daar zelfs van kapot gaan.

Lees ook: 4x Zo verlaag je het verbruik van je koelkast en vriezer

Bron: Readers Digest | Beeld: Unsplash