5 manieren om vervelende geuren uit je koelkast te krijgen

geuren koelkast

Een grote schoonmaak is niet altijd nodig

We kennen het allemaal: je trekt de koelkast open en er komt een geur op je af die niet heel fris is. Niet zo gek, aangezien onze koelkast vol etenswaren ligt waar allemaal een geurtje aan zit. Wanneer er dan een keer iets lekt of over de datum raakt, kunnen er vervelende geuren ontstaan. Nu is het natuurlijk sowieso geen overbodige luxe om je koelkast regelmatig schoon te maken, maar er zijn ook andere manieren om geurtjes te verwijderen. Wij zetten er vijf op een rijtje. 

1. Koffiegruis

Koffie is niet alleen ontzettend lekker, het heeft ook nuttige eigenschappen. Zo neutraliseert het geuren. En laten we dat nu net nodig hebben als onze koelkast niet zo fris ruikt! Haal de gebruikte koffie uit de filter, laat het even drogen en zet vervolgens een potje in de koelkast. Binnen no time zijn de vieze geurtjes verdwenen. Heb jij geen filterkoffie? Geen nood, de tip werkt ook met koffiepads.

2. Theezakjes

Ben jij meer een theeleut? Geen nood, want ook gebruikte theezakjes komen van pas om vieze geurtjes tegen te gaan. Eén theezakjes is echter niet voldoende om de geur van een complete koelkast te neutraliseren. We raden je daarom aan om de theezakjes van een aantal dagen te bewaren. Zet deze in een potje in de koelkast et voilà! Geen zin om eerst gebruikte theezakjes te verzamelen? Het werkt ook met droge theezakjes, maar dat is natuurlijk een beetje zonde.

3. Baking soda

Het wondermiddeltje dat je overal voor kunt gebruiken komt – niet geheel verrassend – ook van pas als je nare geuren uit je koelkast wilt krijgen. Het werkt heel eenvoudig: plaats een bakje met baking soda achterin de koelkast, de rest gaat vanzelf. Is de geur heel hardnekkig? Vervang het bakje baking soda dan regelmatig. Je hoeft de restant overigens niet weg te gooien, dit kun je nog prima gebruiken om het toilet schoon te maken bijvoorbeeld.

4. Havermout

We eten graag havermout in de ochtend, als lekker en voedzaam ontbijt. Daarnaast gebruiken we het in koekjes of pannenkoeken. Maar dat het vervelende geuren uit je koelkast kan verwijderen, dat hadden we niet verwacht. Toch blijkt het een wondermiddeltje te zijn. Zet een bakje havermout in je koelkast en je zult merken wat het doet.

5. Citroen

We sluiten af met misschien wel de meest bekende en populaire tip tegen nare geurtjes: citroen. De vrucht neutraliseert niet alleen de geur in je koelkast, het laat ook een heerlijk frisse geur achter. Win-win! Snijdt een citroen doormidden en leg het op een schaaltje in de koelkast. Je kunt er eventueel nog een beetje zout op doen. Wanneer de citroen is uitgedroogd, vervang je ‘m door een nieuwe. Maar wellicht is de geur tegen die tijd al lang uit je koelkast!

Lees ook: Volgens experts moet je een wasmachine op deze manier schoonmaken

Bron: Roomed, Libelle.be | Beeld: Unsplash