Dit wist je nog niet! Dit kun je nog meer doen met aluminiumfolie

aluminiumfolie

Waarvoor gebruik jij aluminiumfolie meestal?

Hoewel aluminiumfolie saai oogt en vaak alleen fungeert als middel om de boterham mee te verpakken, kun je er van alles mee doen. Wist je bijvoorbeeld dat je het kunt gebruiken als zilverpoets? Dit en andere hacks lees je hieronder!

Dit hadden we eerder moeten weten.

Zilverpoets

Bekleed een emmer of een teiltje met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de glimmende kant van het folie zichtbaar is. Doe het zilver in het teiltje en vul deze met 3,5 liter kokend water en voeg er 50 gram wassoda aan toe. Laat het zilver een kwartiertje in het water. De aanslag op het zilver wordt aangetrokken door het folie, hierdoor wordt het zilver makkelijker en beter schoon.

Schrob de barbecue

Wie weleens de taak op zich moet nemen om de grill van de barbecue schoon te maken, weet dat dit een gruwelijke klus kan zijn. Het klusje is echter snel geklaard als je aluminiumfolie gebruikt. Schrob de grill met een prop aluminiumfolie en je grill is binnen no time schoon.

Bakken

Als je je ziel en zaligheid in die zelfgebakken taart hebt gestopt, wil je natuurlijk wel dat-ie er mooi uitziet. Randen die te bruin zijn geworden, zijn dan ook een doorn in het oog. Voorkom dit door de randen van de taart met folie te bedekken. De randen worden dankzij het folie niet te bruin!

Vogelverschrikker

We steken massaal de handen uit de mouwen en tuinieren erop los. Al die moeite moet niets voor niets zijn geweest en daarom houden we vogels graag uit de buurt van onze aardbeiplanten. Houd vogels bij je fruitplanten en -bomen uit de buurt door strips aluminiumfolie in de boom te hangen.

Strijken

De een vindt strijken rustgevend en de ander vindt het maar een vervelend klusje. Hoe je het wendt of keert, het is een klusje dat je niet altijd kunt uitstellen. Je kunt het strijkproces echter wel versnellen. Leg een stuk aluminiumfolie onder de bekleding van je strijkplank. Aluminiumfolie reflecteert straling, dus ook die van je strijkijzer, waardoor het strijkproces net wat sneller gaat.

Lees ook: Met deze 7 gezonde tips wordt het een stuk makkelijker om af te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Flickr, Marco Verch