Iehhh: waarom je de komende tijd meer spinnen in huis ziet

Slecht nieuws voor mensen die bang zijn voor spinnen

De eerste lammetjes zijn geboren, de vogeltjes fluiten en de dagen worden langer; de lente komt er weer aan! De lente brengt veel voordelen met zich mee, maar ook één groot nadeel. De komende tijd zien we grijze huisspinnen veel meer in huis…

Hier hebben wij helemaal geen zin in.

Grijze huisspinnen

Als de herfst aanbreekt, zien we een heleboel achtpotige beestjes door het huis krioelen en helaas is het in de lente weer zover. Vooral de grijze huisspin is binnenkort weer in de hoeken van het huis te spotten. Deze huisspinnen zijn namelijk sterker dan de andere spinnen die je weleens in huis ziet en hebben de winter overleefd. Aangezien er warmere dagen in het verschiet liggen, komen deze spinnen weer tevoorschijn om voedsel te zoeken.

Voordeel

Oké van spinnen worden de meeste mensen niet blij, maar ze kunnen toch best handig zijn. Ze vangen immers andere beestjes in hun web die je liever niet ziet. Ben je echter als de dood voor de achtpotigen? Wellicht heb je wat aan deze tips om die beestjes weg te jagen. En onthoud: spinnen zijn banger voor jou dan jij voor hen.

Lees ook: Zo kom je binnen twee minuten van je spinnenfobie af.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Pixabay