Met deze 5 tips is verhuizen een eitje

Met deze 5 tips is verhuizen een eitje

De verhuispapieren zijn getekend en het verhuizen kan beginnen… Maar hoe doe je dit zo snel en efficiënt mogelijk zonder hulp in te roepen van professionals? Geen probleem, deze vijf tips zorgen ervoor dat jouw verhuizing vlekkeloos verloopt en je geen verhuisbedrijf meer nodig hebt! 

Tip 1: Huishoudfolie

Uiteraard wist je al dat huishoudfolie mega handig is in de keuken. Het is daarnaast ook een redder in nood bij verhuizen. Planken, kasten, tafeltjes met losse pootjes.. Met huishoudfolie kun je overal gemakkelijk mooie pakketjes van maken en het beschermt direct tegen krassen.

Tip 2: Verhuisdeken

Als je gaat verhuizen is de kans dat je meubilair beschadigd altijd groot. Met het gebruik van verhuisdekens worden je meubels beschermd tegen vocht, vuil en beschadigingen. Bij Kortpack kun je  goedkope verhuisdekens kopen wat een stuk voordeliger is dan een verhuisbedrijf inschakelen.

Tip 3: Overzicht

Het klinkt misschien als een inkoppertje maar overzicht aanbrengen in je verhuisdozen zorgt ervoor dat je na het verhuizen alles gemakkelijk terug kunt vinden. Het is niet alleen handig om op te schrijven wat er in de doos zit. Als je tijdens je verhuizing hulptroepen hebt ingeschakeld kun je op de dozen schrijven in welke ruimte ze moeten worden neergezet. Dit scheelt je achteraf een hoop extra gesleep. Investeren in een flinke stapel stiften is dus geen overbodige luxe tijdens verhuizen.

Tip 4: Recyclen

Heb je die kleren echt nog nodig? Is die lamp nog mooi in je nieuwe woonkamer? Twijfels over wat je moet houden en weggooien kennen we allemaal tijdens verhuizen. Toch is dit de uitgelezen kans om met een grote schoonmaak door al je spullen heen te gaan. Het voelt misschien op dat moment zonde om spullen weg te doen maar bedenk tijdens het uitzoeken goed of je er anderen blij mee maakt. De kringloopwinkel is altijd blij met nieuwe spullen, op marktplaats verdien je er nog iets aan en dat gezin op de hoek kan het misschien wel heel goed gebruiken.

Tip 5: Gebruik kleine dozen

Bij het inpakken van glaswerk of servies is het niet alleen belangrijk om alles goed in te pakken ter bescherming. Ondanks dat je met kleine dozen vaker heen en weer moet lopen is je rug je dankbaar aan het einde van de dag. Wanneer een grote doos vol zit met glaswerk of servies is de doos uiteindelijk niet meer te tillen. Kleinere dozen zijn hierbij een uitkomst!

Lees ook: Niet voor de poes: Zara Home komt met speciale collectie voor honden

Beeld: Unsplash