Met deze planten in je raamkozijn komen er geen vliegen meer binnen

planten-vlieg

Dit gaan we meteen proberen!

Heb jij ook zoveel last van vliegen? In de zomer hebben we graag het raam open, maar komen hierdoor ook een hoop ongewenste insecten binnen. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen, en je hoeft er maar weinig voor te doen.

Ongewenste gasten

In de zomer lijken vliegen altijd uit het niets te komen. Ze vliegen rond in de woonkamer of zitten op je raam geplakt. De insecten vinden het heerlijk om binnen te zijn, met name in de keuken. Ze zijn namelijk dol op geuren van voedsel, al houden ze niet van heel specifieke geurtjes. Hier kan je handig op inspelen!

Plantjes in het raamkozijn

Je hebt geen vliegengordijn nodig, maar een basilicumplantje. De beestjes vinden de geur van basilicum namelijk vreselijk vies. Volgens onderzoek van Dublin Live Reports komen er veel minder vliegen binnen als je een basilicumplantje in je raamkozijn zet, of in de buurt van een open deur. Ook munt schijnen ze niet zo lekker te vinden. Handig om te weten, want met een paar plantjes in de keuken of woonkamer ben jij dus van die vervelende vliegen af.

Schoonmaken

Om ze helemaal buiten de deur te houden, is het verstandig om zoete drankjes niet op tafel of het aanrecht te laten staan. Ook het regelmatig verschonen van de kattenbak en het drooghouden van de wasbak voorkomt vliegen. Door je huis schoon en opgeruimd te houden, zie jij die vliegen niet meer terug!

Lees ook: Zet deze plant in de keuken als je last hebt van fruitvliegjes

Bron: Libelle | Beeld: Pexels