Met dit huismiddeltje zijn je sneakers binnen no-time weer spierwit

witte-zolen

En je hoeft er niet eens voor naar de winkel

Witte sneakers zijn prachtig, maar er zit één groot nadeel aan: ze worden hartstikke snel vies. Gelukkig is er een middeltje waarmee je je witte gympen binnen no-time weer schoon krijgt. Enne, je hebt de benodigdheden hiervoor hoogstwaarschijnlijk al in huis. 

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen – en dat geldt ook voor vieze sneakers. Om te voorkomen dat je schoenen vies worden kun je ze in sprayen met crap protect, regen vermijden en héél voorzichtig lopen. Toch is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan en duurt het niet lang voordat de kleur van je gympen toch begint te vervagen. En dan is het zaak om de viezigheid vakkundig te verwijderen.

Zo ga je te werk

Om je schoenen weer spierwit te krijgen, hoef je alleen maar een mixje te maken van drie ingrediënten: tandpasta, baking soda en afwasmiddel. Neem van elk ingrediënt een eetlepel en meng dit goed door elkaar. Pak vervolgens een oude tandenborstel (hierna gebruiken voor het poetsen van je tanden is geen optie meer), en boen de schoenen schoon door met de tandenborstel het mixje eroverheen te schrobben. Vervolgens haal je een natte doek over de sneakers heen om het resterende vuil te verwijderen. Je zult zien dat ze weer stralend wit zijn!

Lees ook: Aha! Dit kun je allemaal schoonmaken met ossengalzeep

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels