Op een milieuvriendelijke manier onkruid verwijderen? Dit zijn 3 manieren

milieuvriendelijke manier onkruid verwijderen

Chemische bestrijdingsmiddelen zijn nergens voor nodig

Nu het voorjaar is gestart en de zon volop schijnt, duiken we massaal de tuin in. Kan jouw tuin nog de nodige verzorging gebruiken? Dan is de eerste stap het verwijderen van al dat onkruid. Waar moet je beginnen? En een betere vraag: hoe verwijder je al dit ongewenste kruid in de tuin? Gebruik je liever geen chemische bestrijdingsmiddelen, dan zijn dit drie manieren om op een milieuvriendelijke manier onkruid te verwijderen.

1. Heet water over het onkruid gooien

Dit is een manier die veel mensen misschien niet kennen. Een van de makkelijkste manieren om onkruid te verwijderen is door heet water te gebruiken. Heet water maakt namelijk de eiwitten in de hardnekkige onkruidplanten kapot. Wanneer ze in contact komen met het hete water gaan de planten dood. Deze manier is verreweg de meest milieuvriendelijke én goedkoopste manier om onkruid te verwijderen. Met deze methode is het wellicht nodig om het meer dan één keer toe te passen om te voorkomen dat het onkruid na verloop van tijd terug groeit.

2. Onkruid verwijderen met een onkruidborstel

Een tweede manier is om een onkruidborstel te gebruiken. Vandaag de dag zijn er supergemakkelijke machines ontwikkeld die het ons een stukje makkelijker maken in de tuin. De onkruidborstels hebben veel weg van een grasmaaier en borstelen met stalen borstels met gemak al het onkruid tussen de tegels vandaag. Let wel op met kwetsbare tegels en bestrating, deze kunnen namelijk beschadigen door de stalen borstels.

1. Onkruid verbranden met een onkruidbrander

De laatste methode is om een onkruidbrander te gebruiken om onkruid in de tuin te verwijderen. Deze branders zijn te koop bij onder andere diverse tuincentra. Uit de brander komt een lichte vlam en als deze op het onkruid gericht wordt, verbranden de hardnekkige planten en sterven ze uit. Gebruik deze branders niet op warme, droge dagen. Dit kan namelijk brand veroorzaken.

Lees ook: Ontsierende groene aanslag op je schutting is zo verdwenen met dit ouderwetse middeltje

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Pxhere