Dit minihuisje is slechts 30m2, maar als je de binnenkant ziet val je steil achterover

Dit tiny house is van binnen nog mooier dan van buiten

In Amerika is het al jaren een enorme hype: de zogenaamde tiny housebeweging. Als een soort tegenreactie op de economische crisis en de almaar groter wordende, steeds luxer uitgeruste huizen is daar een behoefte ontstaan om op een andere manier naar wonen en leven te kijken: eenvoudiger, kleiner, met minder spullen en duurzamer.

Een groot koophuis met bijbehorende hypotheek is allang niet meer vanzelfsprekend en in 2008, vlak na het begin van de crisis, werd voor het eerst een zogenaamd tiny house gebouwd.

Duurzaam en goedkoop
Een tiny house is een volledig uitgeruste woning, met een oppervlakte dat niet groter is dan 30 m2. Een tiny house is op duurzame wijze gebouwd en is bedoelt om het hele jaar door bewoond te worden. Leven in een tiny house verkleint de ecologische voetafdruk, door het kleine woonoppervlak. Er is minder ruimte om bezittingen op te slaan, waardoor bewoners in de regel minder spullen hebben.

Te koop
Het klinkt benauwend, maximaal 30 vierkante meter, maar als je bijvoorbeeld bij dit huisje binnen kijkt zie je dat het allesbehalve beperkend is. Licht, gezellig en heel betaalbaar: wat wil je nog meer? Het huisje staat momenteel te koop, maar dan moet je wél eerst naar Amerika willen verhuizen. Als het dichter in de buurt was dan hadden we het wel geweten, moet je de foto’s eens zien!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & Beeld: Zillow.com