Lekker veel bagage: zo monteer je een dakdrager op je auto

dakdrager

Nu we vooral met de auto reizen, is een dakdrager praktischer dan ooit

We reizen misschien minder door de coronacrisis, maar ook vooral anders. Misschien pak je nu liever de auto in plaats van het openbaar vervoer of het vliegtuig, of het nu om een buitenlandse vakantie gaat of gewoon een uitgebreide logeerpartij. Kun je wel wat extra bagageruimte gebruiken in je bolide? Wij leggen je uit hoe je in een handomdraai een dakdrager monteert op het dak van je auto.

Meer bagage

Of je nu gaat kamperen, verhuizen, logeren of vaak sportmateriaal vervoert: een dakdrager kan je net die extra ruimte bieden om alles makkelijker met de auto te vervoeren. Op dakdrager thule kun je bijvoorbeeld alles kwijt, van dakkoffer tot ski’s en van kano tot surfplank. Wel zo makkelijk dus. En het monteren van een dakdrager? Ook dat hoeft niet moeilijk te zijn. Eigenlijk het enige waar je rekening mee moet houden, is welk type auto je hebt. Zo zorg je ervoor dat je de juiste dakdrager aanschaft en hem in mum van tijd monteert.

Auto met dakrails

Sommige modellen auto’s hebben standaard dakrails. Dakdragers moet je dan op deze rails bevestigen. Meestal kan dit met behulp van klemmen die je aan de dakrails vast kunt maken en op slot kunt zetten, zodat ze niet los kunnen laten. Je wilt je geliefde spullen immers veilig vervoeren! Let wel, koop niet zomaar een dakdrager als je dakrails hebt. Zoek specifiek een dakdrager die gemaakt is voor het type auto dat je rijdt, want niet elke dakdrager past op elke dakrails.

Auto zonder dakrails, met bevestigingspunten

Heeft jouw wagen geen dakrails? Grote kans dat je alsnog dakdragers kunt monteren door bevestigingspunten. Dit kunnen kleine gaatjes of smalle gootjes in het dak van je auto zijn. Op een stoel klimmen en zoeken dus, of vraag het even na bij de garage. Wederom is het vooral belangrijk om de dakdragers te kopen die passen bij het model auto, zodat deze precies in de bevestigingspunten passen. Monteren is vervolgens een fluitje van een cent.

Auto zonder dakrails en bevestigingspunten

Zijn er op het dak van jouw auto óók geen bevestigingspunten te bekennen, dan hoeft dit niet te betekenen dat je geen dakdragers kunt installeren. Je zult echter moeten zoeken naar een universele dakdragers. Deze zet je niet vast bovenop het dak, maar klem je aan de rand van het dak, boven de autodeur. Er is dus altijd een uitweg als je spullen op het dak wilt vervoeren!

Lees ook: 5 simpele manieren om je auto schoon te houden

Bron: Mobility Wereld | Beeld: Unsplash, Casey Horner