Mug doodgeslagen tegen de muur? Zo verwijder je de vlekken

mug vlekken

Zeg maar dag tegen die vervelende vlekken

Niets is vervelender dan muggen in huis. Vooral ’s nachts kan zo’n zoemende mug je nachtrust flink verstoren. Die ergernis eindigt vaak in een doodgeslagen mug tegen de muur, wat vervolgens enorme (bloed)vlekken kan opleveren. Zonde van je muur natuurlijk, maar gelukkig kun je de vlekken met onderstaande tips makkelijk verwijderen. 

Algemene tips

Voordat we met handige trucjes komen, is het belangrijk om te weten dat je een vlek zo snel mogelijk moet aanpakken. Een verse insectenvlek is namelijk makkelijker te verwijderen dan een vlek die er al een tijdje zit. Daarnaast is het goed om te weten dat niet elke muur overal tegen kan. Probeer de volgende tips dus eerst uit op een klein, onopvallend stukje van je muur, voordat je de hele wand verpest. Tijdens het schoonmaken kun je het beste één kant opvegen. Dep de muur daarna schoon met wat water en droog af met een schone doek.

Muggenvlekken verwijderen

Nu we de basis weten, kunnen we verder met de tips om doodgeslagen muggen van je muur (of plafond) te verwijderen. Hieronder zetten we vier schoonmaakmethodes op een rijtje.

1. Microvezeldoek 

Als je er heel snel bij bent, kun je al genoeg hebben aan een microvezeldoek en wat water. Maak de doek licht vochtig en wrijf over de vlek heen. Lukt het niet op deze manier? Dan ben je waarschijnlijk nét te laat, en kun je de volgende tips proberen.

2. Groene zeep

Maak een sopje van een kleine hoeveelheid groene zeep en wat lauwwarm water. Gebruik een schone schuurspons en wrijf hiermee de vlek schoon. Pas op dat er niet te veel water in de spons zit, zodat alleen het vlekje zelf nat wordt en niet de hele muur.

3. Tandpasta

Ook tandpasta kan van pas komen bij een doodgeslagen mug op je muur. Doe een klein beetje tandpasta op een doek en dep de insectenvlek hiermee aan. Zorg er wel voor dat de tandpasta een neutrale kleur heeft, zodat je witte muur niet opeens blauw wordt.

4. Ammoniak 

Heb je alle bovenstaande tips geprobeerd, maar zit de vlek er nog steeds? Niet getreurd, want ammoniak is de laatste oplossing. Dit middel is echter wel iets agressiever, waardoor zeker niet elke ondergrond ertegen kan. Meng een scheutje ammoniak met warm water en dep op de vlek met een doek.

Lees ook: Hoe kan het dat de één wordt gestoken door muggen en de ander niet?

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Pexels