De eeuwige oplossing: zo kom je op een diervriendelijke manier voorgoed af van muizen

muizen
Zo hou je muizen uit je huis

Uiteraard zijn juist de herfst en de winter de piektijden voor muizen, maar dan is vaak het kwaad al geschied. Je wilt juist voorkomen dat muizen je huis überhaupt inkomen. Om dat te bewerkstelligen zijn er een aantal dingen die je moet doen en dan heb je voor eens en voor altijd een muisvrij huis.

Heeft je kat ook eindelijk vakantie…

Een muis?

Uiteraard zijn er een aantal dingen die je je moet realiseren alvorens je begint met het aanpakken van je huis. Als je bijvoorbeeld een muis gezien hebt, dan moet je altijd in je achterhoofd houden dat er nooit maar één muis in je huis is. Muizen zijn namelijk erg goed in vermenigvuldigen en als jouw huis een interessant plekje is voor een muis, dan volgen zijn broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes al snel.

Sporen

Als je het vermoeden hebt dat je last hebt van muizen, maar je nog geen een op heterdaad betrapt hebt, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Kijk allereerst uit naar de kleine uitwerpselen van de muis. Deze kunnen overal liggen. Toch is dit niet het enige bewijs voor je extra huisgenoot. Muizen knagen namelijk aan dozen, planken en zakjes waar eten in zat.

Brand

Het is vooral belangrijk dat je muizen niet negeert. Misschien ben je niet bang voor deze kleine pluizige beestjes, maar dat betekent niet dat ze geen serieuze schade kunnen aanrichten aan je huis. Ze kunnen kabels doorknagen en dat kan in het ergste geval leiden tot een brand. Dat zijn dus echte risico’s en daarom moet je je huis ook zo veel mogelijk beschermen. Op de volgende pagina zullen we je vertellen hoe je van deze kleine knagers voorgoed afkomt. En dat betekent echt niet dat je ze pijn moet doen. Dat willen we namelijk voorkomen.

Pagina 1/2