Kleinzoon vindt mysterieuze kist op zolder met eigenaardige inhoud

Door zijn vondst onthult de kleinzoon zijn grootvaders geheim uit de oorlog

Meestal is de zolder een plek in huis waar niet veel gebeurt. Oude spullen worden opgeslagen en jaren lang wordt er niet naar om gekeken. Terwijl deze spullen stof liggen te happen op zolder worden de oude spullen vergeten. Af en toe kom je toevallig hier en daar een oud familiestuk of fotoalbum tegen. Deze items kunnen ons een prachtig en uniek zicht geven op het verleden, maar meestal zijn ze niet echt iets om over naar huis te schrijven.

Mysterieuze kist op zolder

Dat was echter niet het geval voor één man die besloot de zolder van zijn grootvader op te ruimen. Verborgen onder stapels oude kranten en afgedankte elektronica was een ongelooflijk mysterie dat wachtte om te worden onthuld na al die jaren.

Japanse tekst

De kleinzoon vond een grote, oude kist met een wit met rood kruis op de voorzijde. Wat de jongen vooral verwarde waren de Japanse tekens op de bovenzijde van de kist. Na wat onderzoek kwam hij erachter dat de Japanse tekens staan voor: ‘Damage Control Gas Aid Kit’. Op het internet deelde de jongen een aantal foto’s van de inhoud van deze mysterieuze kist, in hoop dat hij op deze manier meer informatie kon verkrijgen over de kist. De kist bleek vol te zitten met oude schatten.

Bekijk op de volgende pagina welke schatten er in de kist gevonden werden door de kleinzoon.

Pagina 1/2