Na regen komt (nog) geen zonneschijn: Na Ciara lijkt storm Dennis al in aantocht

storm Dennis

De volgende storm ligt al op de loer

Afgelopen weekend raasde storm Ciara over ons land en de nasleep ervan is duidelijk voelbaar. Ciara richtte veel schade aan en de hele week blijft het nog onstuimig. Komend weekend lijkt het echter nog niet beter te worden. De volgende storm ligt alweer op de loer.

Dennis

Wie dacht dat het weer dit weekend wel weer zou opklaren, heeft het bij het verkeerde eind. “Er is zondag een grote kans op zeer zware windstoten”, vertelt Maurice Middendorp van Buienradar aan RTL Nieuws. “Mogelijk krijgen we dan te maken met storm Dennis.”

Weer de komende dagen

De komende dagen blijft het onstuimig. Wat we kunnen verwachten? Hagel, natte sneeuw en stevige wind, zo luidt de voorspelling van Middendorp. “Aan de kust houden we vandaag windkracht 8, landinwaarts windkracht 5.” De deskundige vermoedt dat het zeker tot morgen doorgaat. Pas in de nacht van donderdag op vrijdag gaat de wind wat liggen. Het is echter van korte duur, want zondag gaat het weer flink waaien. Mogelijk gaat het zo hard waaien dat er opnieuw een storm met een naam komt.

Storm van vannacht

Ook vannacht stormde het weer flink in ons land. In tegenstelling tot Ciara kreeg deze storm geen naam. Toch waaide het vannacht flink. Op Vlieland en in IJmuiden werd gedurende een uur windkracht 9 gemeten. Vannacht was de zwaarst gemeten windstoot 98 kilometer per uur op Vlieland. Afgelopen weekend was tijdens storm Ciara de zwaarst gemeten windstoot 129 kilometer per uur.

Wanneer een naam?

Waarom kreeg de storm van afgelopen nacht dan geen naam? Middendorp weet wel hoe het zit. “Voorwaarde om een storm een naam te geven, is dat in Ierland, Groot-Brittannië of Nederland code oranje is afgegeven vanwege de wind. Dat was afgelopen nacht niet het geval.”

Lees ook: Hagel, wind en onweer: na storm Ciara blijft het flink onstuimig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash